Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co analytická společnost Mixpanel ohlásila, že je nový iOS 12 nainstalován na 75 % všech iOS zařízení. Data podobných společností však nejsou bohužel vždy zcela přesná, takže je potřeba na ně nahlížet i s určitou rezervou a čekat, než se stejnými informacemi nepřijde i samotný Apple. I ten už ale zveřejnil svá data, která úspěch iOS 12 předpovídaný Mixpanelem potvrzují. 

Podle vývojářského webu Applu je iOS 12 nyní nainstalován na 70 % všech iOS zařízení, což znamená desetiprocentní nárůst oproti říjnu. Kdybychom pak měli brát v potaz jen iOS zařízení z posledních čtyř let, na těch je iOS 12 nainstalován dokonce ze 72 %. Obliba tohoto systému je tak skutečně obrovská a to i přesto, že nepřinesl příliš velkých novinek, ale zaměřil se především na opravy chyb. 

Jak se vám staronové prostředí iOS 12 libí?:

Kdybychom měli nový iOS porovnávat s vloni představenou “jedenáctkou”, zjistili bychom, že za stejnou dobu byl loňský systém nainstalován jen na 59 % zařízení. Nyní iOS 11 běží na 21 % iPhonů a iPadů. 

Dá se očekávat, že bude migrace na iOS 12 pokračovat i v následujících měsících. Vzhledem k tomu, že se však žádné obří novinky do systému již nechystají, bude příliv nových uživatelů slábnout. Ti, kteří na něj doposud neupgradovali, totiž již další velké záminky k tomu, aby na něj přešli, pravděpodobně nedostanou. 

iOS12-fb

Dnes nejčtenější

.