Zavřít reklamu

Pokud jste si dnes naplánovali výlet do některého ze světových Apple Storů, mohla vás u něj překvapit barva jeho loga. To se totiž z tradiční bílé změnila na červenou. Ze strany Applu se však nejedná jen o designový ničím nepodložený prvek, ale o oslavu dnešního dne. Na 1. prosinec totiž připadá Světový den boje proti AIDS.

Den boje proti AIDS slaví Apple každý rok. Proti této nemoci se pak kalifornský gigant snaží bojovat i prodejem edice PRODUCT(RED) produktů. Část peněz, které za jejich prodej utrží, totiž věnuje globálnímu fondu boje proti AIDS, který „má na svědomí“ právě program (RED). Ten se rozjel již v roce 2006 a do letošního roku se mu podařilo pro boj proti AIDS vybrat na 600 milionů dolarů. Zajímavé je, že celou třetinu, tedy zhruba 200 milionů dolarů, přispěl právě Apple.

Takto to právě teď vypadá ve Vídni, kterou jsme dnes navštívili:  

Není to však jen přebarvení log, kterým se Apple rozhodl dnešní den slavit. Pokud v obchodě Apple zaplatíte během 1. až 7. prosince pomocí Apple Pay, z každé platby půjde 1 dolar na účet (RED). V příštím roce se pak dá očekávat i přebarvení letošních iPhonů XS a XS Max do červené. Právě k tomuto kroku se totiž Apple v minulých letech také uchyloval, aby zvýšil o projektu povědomí a podpořil jej.

cerveny apple store

Dnes nejčtenější

.