Zavřít reklamu

S příchodem USB-C na nový iPad Pro se otevřely jeho uživatelům zcela nové možnosti pro připojení příslušenství, kterým jsme se zabývali již v jednom z našich starších článků. Věděli jste ale, že díky této novince dorazila na iPady i nová ikona do jejich stavového řádku?

Ve stavovém řádku nalezneme standardně čas, stav baterie a ukazatel připojení k internetu – ať už Wi-Fi, či LTE. Po připojení příslušenství se v něm ale objevují například i sluchátka, ikony pro synchronizaci s PC či symbol nabíjení. Nedávno představená třetí generace iPadů Pro se pak může pochlubit novinkou ve formě bílé ikony znázorňující USB-C adaptér na modrém podkladu, který uživatele vždy po připojení příslušenství k portu upozorní, že vše proběhlo správně. 

Takto ikona vypadá: 

Image-20-11-2018-10-45.824e3b1d3f264d1bba1c6d0aa87dce0b-780x171

Poměrně zajímavé však je, že nefunguje zcela dle očekávání. Zobrazuje se totiž stále jen na jednom jediném místě, což v praxi znamená, že pokud je již místo obsazeno jinou stavovou ikonou, USB-C indikátor na displeji neuvidíte. Dle redaktora portálu CultOfMac narazíte na tuto věc například v případě, že budete mít spuštěný záznam obrazovky, který má též svůj indikátor ve stavovém řádku. V tomto případě se USB-C ikona nezobrazí jak v případě, že ji k iPadu připojíte, tak i odpojíte. Vzhledem k tomu, kolik místa v horním řádku je, se však dá očekávat, že Apple rozložení ikon v něm v budoucích softwarových aktualizacích alespoň částečně poupraví. 

ipad 1

Dnes nejčtenější

.