Zavřít reklamu

Apple během včerejšího večera zveřejnil svou letošní Vánoční reklamu a první co v ní ukázal bylo překvapivě logo jedné z nejdiskutovanějších značek současnosti, kterou je Supreme. Je poměrně nezvyklé, aby společnost jako je Apple, jejíž Vánoční reklamu uvidí desítky milionů lidí dělala reklamu značce, kterou nejen že nenabízí ve svých prodejnách, ale ani s ní nijak jinak nespolupracuje. Apple navíc nikdy v historii, alespoň co si pamatuji nepropagoval tak okatě jinou značku ve své reklamě, natož pak té Vánoční. Nabízí se tedy pár možností, proč jsme si z letošní Vánoční reklamy zapamatovali především logo Supreme.

První možností je fakt, že chtěl Apple zkrátka jen upozornit na to, že ví co je dnes trendy mezi náctiletými a chtěl být cool. To je samozřejmě možné a co jiného v tomto případě zvolit, než je právě logo Supreme nalepené na MacBooku. Ostatně nálepky dostává každý, kdo si na Supreme něco koupí, a právě MacBooky jsou často místem, kde je najdeme nalepené. Samozřejmě je to pro nás konspirační teoretiky ta nejméně zajímavá a nejméně pravděpodobná možnost. Navíc zcela upřímně si nemyslím, že by Apple ukázal logo jiné společnosti ve své reklamě jen tak pro nic za nic.

Další možností je zařazení některých Supreme produktů do Apple online Store a kamenných prodejen Applu. Supreme by mohl nabídnout například obaly na iPhone nebo řemínky k Apple Watch. Nejednalo by se o kolaboraci, ale zkrátka o klasický prodej produktů třetí stany, který Apple již roky dělá s ostatními výrobci. U Supreme by to však znamenalo poměrně zásadní věc, protože kromě svých dropů a pár kamenných prodejnách na světě, není kde produkty koupit. Kdyby se tak dostaly do celého světa díky Applu, bylo by to pro tuto dnes fenomenální značku rozhodně velkým plus.

Tou samozřejmě nejzajímavější možností je kolaborace. Supreme je značka známá tím, že se kolaborací rozhodně nebojí a dělá je s těmi největšími a nejznámějšími značkami světa, mezi které Apple rozhodně patří. Apple v posledních letech tlačí co nejvíc to jen jde právě svoji fashion vizi elektroniky a Supreme by byl ideální partner na to, aby přinesl limitovanou kolaboraci řemínků na Apple Watch, obalů s logy obou společností nebo dokonce také sluchátka AirPods. Vše by se pochopitelně stalo hitem a v reselleru by dosahovala každá jedna položka se spojením těchto dvou značek obrovské hodnoty. Připomeňme si například mikinu Louis Vuitton x Supreme, která se dropovala za cenu 750€ a dnes ji nelze sehnat pod 5000€ a výjimkou nejsou ani ceny 25 000€. Pokud by tedy Apple skutečně udělal kolaboraci Apple x Supreme, jednalo by se bezesporu o jednu z nejprestižnějších kolaborací a její přeprodej by se pohyboval ve velkých násobcích prodejní ceny.

Pokud vás napadá proč by měl Apple spojovat své jméno s něčím jako je Supreme, pak věřte, že s touto značkou spojili své jméno Nike, Louis Vuitton, Sigg, Rimowa, The North Face, Everlast a mnoho dalších. Spojení navíc rozhodně nevznikla tím, že by Supreme „žebral“ o to aby s ním například Louis Vuitton spolupracoval. Naopak se i tyto věhlasné značky dokázaly díky Supreme dostat mezi mladou generaci a budovat v ní své jméno. Apple by tak nebyl zdaleka první světoznámou značkou, která se spojila se Supreme. Uvidíme co z toho tedy nakonec bude a zda vůbec něco. Každopádně pokud by se skutečně objevila kolaborace obou značek, byly by miliony náctiletých k uvitržení.

maxresdefault-40

Dnes nejčtenější

.