Zavřít reklamu

V říjnu tohoto roku jsme se dočkali letošní poslední Keynote, na které byly představeny velmi očekávané produkty. Dočkali jsme se nového iPadu Pro, velmi opěvovaného MacBooku Air a svého upgradu se konečně dočkal veleúspěšný Mac mini. Mezi všemi nově představenými produkty se iMac Pro bohužel neobjevil a tudíž se ho letos ani nedočkáme. Jak je u Applu zvykem, tento svůj krok nehodlá nijak zdůvodnit. Naštěstí na internetu existuje řada názorů, které ve své spojistosti dávají smysl a mohly by nabídnout případné odpovědi.

iMac

O nutnosti jeho upgradu se nemusí ani polemizovat, jelikož je všem jasné, v čem současná generace iMaců pokulhává. Hlavní problém totiž nastává již v mozku celého stroje, v procesoru. iMac je totiž nyní dodáván se sedmou generací CPU Intel Core, která se dá považovat již za zastaralou. Dokonce letošní Mac mini disponují osmou generací, která nabídne značně vyšší výkon a postará se o maximální uspokojení spotřebitelů.

Před říjnovou Keynote přispěchal s velmi zajímavou zprávou i analytik Ming-Chi Kuo, který tvrdil, že na iMacy dorazí markantní vylepšení displeje. Aktuálně iMac disponuje 4K Retina displejem s jasem 500 nitů a podporuje technologii Wide Color. Už jen samotná kombinace hovoří o výsledné kvalitě obrazu, která je oproti konkurenci na naprosto jiné úrovni. O jaký markantní upgrade se tedy mohlo jednat? Pravděpodobně měl Kuo na mysli vyšší obnovovací frekvenci, jakou momentálně můžeme nalézt v iPadu Pro. Zdali je tato informace pravdivá, tak Apple možná jen nebyl schopen řádné produkce a představení se muselo odložit.

Prohlédněte si iMac Pro v galerii níže:

iMac Pro

Model iMac Pro se dá ve zkratce označit za značně vylepšenou verzi obyčejného iMacu. V čem má Pro verze podstatně navrch je procesor, který je zastoupen extrémně výkonným CPU Intel Xeon W. Tyto procesory mají pochopitelně více jader než běžné desktopové CPU a bez jediného zádrhelu se postarají o aktivní chod hned několika náročných aplikací. V následujících měsících má Intel představit novější verze procesorů Xeon W a Core X, které by se eventuálně do nových modelů mohly dostat. Je tedy velmi pravděpodobné, že Apple jen čeká právě na tuto generaci procesorů, která by mohla výkon iMacu Pro opět o pořádný kus posunout. Další možností je pak jednoduše to, že jablečná společnost chce představit nový iMac a iMac Pro současně.

A jaký názor máte na letošní vynechání upgradu iMaců a iMaců Pro vy? Má s těmito stroji Apple pro příští rok velké plány, nebo jen zkrátka upřednostnil ostatní produkty a příští rok iMacy představí jen s mírnými upgrady?

iMac Pro FB

Dnes nejčtenější

.