Zavřít reklamu

Pokud se chystáte na pořízení svého prvního NAS úložiště od Synology, tak tak s největší pravděpodobností činíte především kvůli tomu, abyste měli svá data zálohována v bezpečí. Důležitá data představují především významné události, které většina z nás zachycuje na fotografie. A přesně proto společnost Synology vytvořila aplikaci Moments, díky které můžete jednoduše shromáždit svoje fotografie a videa na jedno bezpečné místo. Díky aplikaci Moments navíc získáte možnost uspořádání všech fotografií a videí naprosto novým a inovativním způsobem. Mimo jiné je právě Moments „prvním krůčkem“ pro vaši domácí NAS stanici.

synology_rec3

Vyhledávání mezi fotografiemi snadno a rychle

Představte si situaci, kdy k vám přijdou na návštěvu kamarádi. Chcete se pochlubit fotkami z dovolené v Norsku, a tak do vyhledávání jednoduše napíšete „Norsko“. V případě, že budete chtít přátelům ukázat fotografie, na kterých jste pouze vy, tak do vyhledávání napíšete například klíčová slova „Norsko Pavel“ a rázem se zobrazí vyfiltrované fotografie z dovolené, na kterých se však nachází pouze vaše tvář.

synology_rec2

Spolupráce s ostatními osobami

Další naprosto úžasnou funkcí, kterou Moments nabízí, je možnost spolupráce na úpravách fotografií a alb. Tato funkce funguje naprosto jednoduše tak, že můžete některé z vašich alb odemknout a sdílet jej oprávněným uživatelům, kteří poté mohou společně s vámi do alba přidávat fotografie či je různě upravovat. Tato funkce se hodí především tehdy, kdy často plánujete výlety s přáteli. Pokud už jste někdy na takovým výletu byli, tak zcela jistě znáte situaci, kdy se po zakončení výletu dávají dohromady fotografie ze všech zařízení. Většinou je tento proces vcelku zdlouhavý, avšak s aplikací Moments od Synology stačí jednoduše nasdílet album účastníkům výletu a nechat je, aby fotografie do alba postupně přidali. Poté se společně můžete podívat na fotografie a videa prakticky kdekoliv. Ať už u vás doma, nebo na kamarádově televizi či na vašem chytrém telefonu. Záleží pouze na konkrétní situaci a na tom, kde se nacházíte. Můžete mít však 100% jistotu, že fotografie máte stále u sebe, i když se ve skutečnosti mohou nacházet na druhém konci planety.

synology_rec1

Moments na iOS

Když už jsme nakousli možnost zobrazení fotografií na vašem mobilním zařízení, tak se pojďme společně podívat na aplikaci Moments pro iOS. Aplikace sama o sobě je samozřejmě velice jednoduchá a intuitivní, ostatně jak už to má Synology ve zvyku. Aplikaci Moments taktéž ocení uživatelé, kteří vlastní telefon s malým úložištěm. Pomocí Moments od Synology totiž jednoduše můžete všechny fotografie nahrát přímo na váš server. Po nahrání můžete všechny fotografie ve vašem zařízení jednoduše smazat, protože víte, že už se nachází v bezpečí na domácí „NASce“. Takto to můžete dělat klidně každý den, především když jste mimo domov a riskujete, že byste o fotografie ve vašem zařízení mohli vlivem krádeže nebo zničení zařízení přijít. Pocit jistoty je skvělý a není nic lepšího, než si užít klidný spánek s vědomím, že další den nepřijdete o jednu z nejcennějších věcí – o vzpomínky v podobě fotografií.

Používání aplikace Moments v iOS je velice jednoduché. Po prvním zapnutí aplikace Moments bude nutné, abyste se připojili k Synology. Po připojení se vás aplikace zeptá, zda-li chcete zálohovat všechny fotografie nebo pouze ty, které od tohoto momentů nafotíte. Po výběru už stačí pouze povolit přístup k fotografiím a v případě, že jste zvolili automatickou zálohu všech fotografií, tak se všechny fotky začnou odesílat na vaše Synology. Mimo zálohy fotografií si pomocí mobilní aplikace můžete kdykoliv a kdekoliv (s internetovým připojením) zobrazit veškeré fotografie a v případě, že nebudete mít dostatečně silný signál, tak aplikace fotografie stáhne v nižším rozlišení a zajistí tak rychlejší načtení.

Závěr

Osobně jsem měl možnost si aplikaci Moments vyzkoušet společně s novým NAS serverem od Synology s názvem Synology DS119j. Za sebe musím říct, že se tato stanice opravdu hodí svou velikostí především do domácí sítě. V kombinaci tohoto serveru a aplikace Moments jsem neměl absolutně žádné problémy a vše fungovalo naprosto bezchybně. Osobně jsem vyzkoušel již několik NAS stanic od Synology v rámci testování a musím říct, že se jedná o naprostou špičku. Synology jak designem svých produktů, tak zároveň i jednoduchým používáním dokazuje, že své produkty vyrábí s láskou a snaží se, aby byl uživatel 100% spokojený. K produktům od Synology už po velice dlouhou dobu nemohu říct ani půl křivého slova a velice rád se k NAS stanicím právě od Synology vracím.

Trénink od Synology

Pokud chcete ze Synology NAS vytěžit maximum, právě teď jsou pro vás připravené online kurzy v českém jazyce. Za 4 hodiny se dozvíte, co všechno toto zařízení dokáže. Během kurzu můžete pokládat otázky a nastavit si tak svůj privátní cloud podle sebe. Stačí se přihlásit na nejbližší volný termín. Klikněte na http://sy.to/treningysynology.

synology_moments_fb

Dnes nejčtenější

.