Zavřít reklamu

Když se řekne Broadway, valné většině z nás se vybaví ikonické centrum amerického divadla ležící v New Yorku, které by měl navštívit každý milovník této zábavy alespoň jednou v životě. Herci, kteří tu působí, se totiž dají bez nadsázky označit za ty nejlepší na světě a režiséři jakbysmet. I ti nejlepší z nejlepších si však musí zvykat na novinky, které dnešní doba přináší. 

Scénáře k muzikálům, které se na Broadwayi primárně hrají, bývaly vzhledem k délce představení velmi dlouhé. Jelikož je navíc muselo do rukou dostat velké množství lidí, rozhodně se nedaly označit za ekologicky prospěšné. Umělci se tak začínají čím dál více spoléhat na iPady, které papírové scénáře nejenže nahradí, ale v mnoha věcech i bez problému překonají. 

Jako náhrada papírového scénáře se využívá jak klasický iPad, tak i jeho „Pro“ verze: 

Mnoha divadla začali iPady k přípravě svých představení využívat v kombinaci se speciální aplikací ProductionPro, která umožňuje sdílet jeden scénář mezi více účastníků a to i se všemi změnami, které v něm režisér při přípravách představení provede. Zatímco v minulosti by si museli herci přepsat scénáře ručně či by dostali jejich nové verze, nyní jen stačí scénář na displeji iPadu jednoduše aktualizovat, čímž získají přístup ke všem čerstvým novinkám. Poměrně zajímavé je i to, že se obliba této formy přípravy představení neustále zvyšuje i přestože je aplikace zpoplatněná formou předplatného a její nejvyšší verze stojí měsíčně těžko uvěřitelných 2500 dolarů. I přesto se ale evidentně divadelníkům vyplatí – minimálně z hlediska zefektivnění některých procesů. 

ipad pro

Dnes nejčtenější

.