Zavřít reklamu

Rozhovory s předními představiteli Applu jsou ve světě velmi oblíbené, jelikož se díky nim často dozvídáme velmi zajímavé věci právě ze zákulisí jablečné společnosti. O jeden takový se před pár dny postaral portál Financial Times, který vyzpovídal Jonyho Iva. Šéfdesignér jablečné společnosti se nebál rozpovídat o přesunu do nového Apple Parku a dále prohlásil, že Apple Watch nejsou jen obyčejné hodinky. Na druhou stranu byl lehce strohý ohledně Apple Car.

První otázka padla na stěhování do nového Apple Parku. Jony prozradil, že se musel postarat o přestěhování devíti tisíc lidí, které zabralo hned několik dnů. Pro většinu lidí to byl navíc šok, jelikož opustit studio, ve kterém se psala historie několika dekád, nebylo vůbec jednoduché. Ve starém studiu například vznikl první prototyp iPhonu či iPadu. Dále také prozradil, že v novém Apple Parku jsou všichni vedle sebe, což může být ve výsledku výhodou. Všichni tedy mohou táhnout za jeden provaz daleko lépe.

Řeč došla i na nové Apple Watch. Jony byl požádán, aby se pokusil definovat nové Apple Watch. Na tuto otázku odpověděl možná trošku jinak, než bychom čekali. Řekl totiž, že Apple Watch nejsou vlastně ani tak hodinky, jako spíše velice výkonný počítač na vašem zápěstí, který disponuje velkým počtem senzorů přímo na vašem zápěstí. Apple Watch ke konci přirovnal k prvnímu iPhonu, jelikož první iPhone neměl být pouze telefon k volání a tak stejně nejsou Apple Watch pouze hodinky ukazující čas.

Takto vypadají nejnovější Apple Watch Series 4:

Když došla otázka na Apple Car, dával si Jony pozor na jazyk, aby neřekl něco, čeho by mohl litovat. Ohledně Apple Car sdělil, že se se svým týmem snaží hledat a vyvíjet mnoho různých technologií. Dle jeho slov se v Applu snaží pracovat vždy na něčem novém, což s sebou nese nové výzvy a problémy, o kterých by se nemělo mluvit. Rozpovídat o Apple Car se Johny Ive nechtěl také z důvodu, že by Apple mohly ostatní společnosti začít kopírovat, což už se v historii několikrát stalo. „Co je naše, to je naše a naše to také zůstane,“ sdělil Jony Ive.

V poslední řadě byl Ive dotázán na to, co si myslí o závislosti lidí na mobilních telefonech. Jakožto inteligentní člověk Jony řekl, že s příchodem každé nové technologie či produktu musí každá společnost počítat s tím, že ponese důsledky. Některé jsou samozřejmě pozitivní, ale poté je tady řada těch negativních, mezi kterou patří právě závislost na mobilních telefonech. Jony si tento problém uvědomuje a říká, že přesně pro tyto lidi je v novém iOS 12 připravena funkce Čas u obrazovky. Apple však nemůže uživatele donutit, aby tuto novou funkci používali – záleží tedy na každém jedinci, zda-li vezme odpovědnost za své zdraví do svých rukou, či nikoliv.

johny_ive_fb

Dnes nejčtenější

.