Zavřít reklamu

Společně s iOS 12 jsme se konečně dočkali v mobilní verzi Safari podpory favicon. Pokud nevíte, co slovo „favicon“ znamená, velice jednoduše vám jej vysvětlím – jedná se o složené slovo ze slovo favorite a icon. V překladu se tedy jedná o oblíbenou ikonu. V praxi je favicon ikona, která se zobrazuje v panelech webových prohlížečů a slouží především ke zlepšení přehlednosti v otevřených záložkách. Většina prohlížečů má zobrazování ikonek vedle otevřených záložek aktivováno již ve výchozím nastavení, avšak v případě iOS verze Safari to tak není. Jak tedy favicony aktivovat?

Jak aktivovat zobrazení ikon v otevřených panelech v Safari

ikona_safari_fb

Na našem iPhonu či iPadu běžícím na iOS 12 přejdeme do nativní aplikace Nastavení. Zde sjedeme níže, dokud nenarazíme na kolonku Safari, kterou rozevřeme. Po rozevření sjedeme opět níž, kde se pod kategorií Obecné nachází funkce Zobrazovat na panelech ikony. Pomocí switche tuto funkci aktivujeme. Od této doby se budou v Safari objevovat vedle názvů otevřených karet i ikonky webů, viz obrázek výše.

Apple se snaží, aby byl mobilní prohlížeč Safari co možná nejčistější, avšak myslím si, že decentní ikony mu určitě scházely. V případě iOS není tato funkce tak významná, jak v případě macOS, každopádně se jedná o příjemný designový prvek a je škoda, že není aktivovaný už ve výchozím nastavení.

ikona_safari_fb

Dnes nejčtenější

.