Zavřít reklamu

Přestože se iOS 12 dočkal svého představení již před dlouhými čtyřmi měsíci a jeho veřejná verze byla vypuštěna před třemi týdny, stále v něm uživatelé nacházejí zajímavé novinky, kterými se Apple nepochlubil. Jednu z nich nalezl v systému před pár dny i uživatel redditu s přezdívkou u/p_giguere 1. 

Nedávno objevená novinka má vylepšit iOS 12 hlavně z hlediska bezpečnosti, jelikož eliminuje riziko získání informací uživatelů skrze podvodné klávesnice. Ty mohou na některých webech vyskočit a žádat uživatele o určité údaje, které jsou však ve většině případů soukromé. Jelikož se ale klávesnice tváří většinou jako nativní přímo od Applu, mnoho uživatelů nabude přesvědčení, že jim díky tomu nic nehrozí a své údaje útočníkům poskytnou. To by se ale díky novince již dít nemělo. 

Pokud začnete v iOS 12 v Safari psát do některé ze stránek, ale systém vám nenabídne klávesnici od Applu, vyskočí na vás upozornění, které vás právě před falešnou klávesnicí varuje. Díky tomu tak bude mnohem snadnější odhalit právě podvody s falešnými klávesnicemi. Zatím to však vypadá, že tato novinka funguje pouze na iPadech. Nasimulujete jí tak, že do Safari napíšete do vyhledávače například YouTube, jakékoliv video z něj si pustíte přes celou obrazovku a v části, ve které se zobrazuje klávesnice od Applu, začnete napodobovat psaní. V tu chvíli by vám mělo vyskočit upozornění, že možná používáte falešnou klávesnici. 

I z tohoto malého vylepšení je jasné, že bezpečnost uživatelů je pro Apple na prvním místě a její úroveň se snaží neustále posouvat vpřed. Uvidíme, zda se dočkáme podobného vylepšení i v budoucí aktualizaci pro iPhony. Rozhodně bychom se ale nezlobili. 

iOS-12

Dnes nejčtenější

.