Zavřít reklamu

Přestože se mnohým z nás jeví iOS 12 jako dokonalý systém, pár nepříjemných chyb přeci jen obsahuje. Ty se však naštěstí projevují jen u mizivého množství uživatelů, kteří bombardují zahraniční fóra Applu dotazy na vyřešení. Jedním z nich je i nový problém s iMessage, který dokáže ve zprávách nadělat pořádnou paseku. 

Celá chyba se podle dostupných informací projevuje slučováním konverzací z iMessage s několika osobami do jednoho jediného vlákna. Jednotlivé zprávy se v tomto případě promíchají mezi sebou a celá konverzace je rázem velmi nepřehledná. Pokud se pak uživatel trpící tímto problémem pokusí o vytvoření nového vlákna s osobou, jejíž kontakt se sloučil do skupinové konverzace, po odeslání se zpráva opět objeví ve skupinové konverzaci.

Prostředí iOS 12 se od toho z iOS 11 příliš neliší:

Je na vině rodina?

Jako možná příčina se zprvu jevilo sdílení Apple ID mezi více lidmi, které by mohlo právě podobné problémy způsobovat. Postižení uživatelé ale tvrdí, že své Apple ID s nikým jiným nesdílí. Zajímavé však je, že velká část postižených uživatelů trpí problémem především s uživateli přidanými do rodinného sdílení.

V tuto chvíli není zcela jasné, jakým způsobem lze chybu opravit. Apple se totiž k celé situaci ještě oficiálně nevyjádřil a podle zahraničních fór jsou zatím vcelku bezradní i samotní uživatelé. Chybu totiž nevyřešil ani restart, vypnutí či odhlášení a opětovné přihlášení k iMessage. Na opravu si tak budou muset uživatelé počkat až do některé ze softwarových aktualizací. 

iOS 11 iMessage

Dnes nejčtenější

.