Zavřít reklamu

Všechny tři nedávno představené iPhony se mohou pochlubit režimem Dual SIM Dual Standby, díky kterému v nich lze využívat hned dvě telefonní čísla. Funkčnost jednoho z nich zajistí klasická fyzická SIM karta, o funkci druhého se pak postará eSIM, která je integrovaná přímo v iPhonu. Právě podpora eSIM byla ale ještě donedávna v České republice v plenkách. Nicméně T-Mobile ve své včerejší tiskové zprávě potvrdil, že je na spuštění podpory eSIM připraven a jakmile začnou nové iPhony po budoucí aktualizaci iOS 12.1 dvě čísla podporovat, jeho zákaznici je budou moci začít hned využívat. Jak jsou na tom v tomto směru ale zbylí dva čeští operátoři Vodafone a O₂?

Tisková oddělení obou operátorů jsme zkontaktovali a položili jim jednoduchou otázku ohledně spuštění podpory eSIM pro iPhony i z jejich strany. Zároveň jsme se jich zeptali i na možný příchod Apple Watch s LTE, který je právě podporou eSIM ze strany operátorů podmíněn. Ani na jednu z otázek jsme však nedostali zrovna uspokojivou odpověď. Obě společnosti totiž podle svých slov eSIM testují, byť z vyjádření O2 alespoň částečně vyplývá, že by mohlo být v testování poměrně úspěšné a spuštění by nemuselo být příliš daleko.

Vodafone

„Mohu říct, že technologii eSIM v současné době testujeme v rámci skupiny Vodafone a jakmile budeme znát termín nasazení v České republice, budeme o tom informovat.“

O₂

„V současné chvíli mapujeme trh a jednáme s dodavateli.  Co se týká podpory eSIM v telefonech iPhone, rádi bychom tuto možnost výhledově zákazníkům nabídli. Záležet bude také na tom, jakou podporu od společnosti Apple získáme pro co nejrychlejší implementaci.“

Podpory eSIM se dočkáme u iPhonů XS, XS Max a XR:

Nezbývá tedy než doufat, že se dočkáme v dohledné době podpory eSIM i u dalšího českého operátoru. Zda k tomu ale dojde za týden, měsíc či půl roku v tuto chvíli s jistotu říci nelze. O testování této technologie se totiž hovoří ve spojitosti se všemi českými operátory už poměrně dlouho a v cíli je zatím jen jediný z nich.

Dual-SIM-iPhone-XS

Dnes nejčtenější

.