Zavřít reklamu

Hra Fortnite sa aj naďalej drží svojho statusu kráľa herného priemyslu, o čom svedčí stále zvyšovanie ziskov a obrovská globálna popularita. Počin od Epic Games sa vzniesol v kýšinám raketovým tempom a vďaka podpore fanúšikov tam naďalej zotrval. Každá svetlá stránka však disponuje aj svojimi negatívnymi prvkami. V súvislosti s obrovským počtom aktívnych hráčov narastá aj závislosť od tejto hry v podobe „Fortnite addiction“. Prvý dojem káže automaticky rozmýšľať nad rozmaznanými pubertiakmi, ktorí sa nevedia vysporiadať s prehrou alebo nezdarom v priebehu hry. Pravda je však niekde úplne inde, nakoľko s rozširujúcou sa popularitou tohoto titulu sa zvyšuje aj počet rozvodov. Príbuzní, ktorí zdieľajú domácnos so „závislákom na hre Fortnite“ sa tak uchyľujú k radikálnym riešeniam.

Internetová online služba, ktorá združuje štatistiky ohľadom dôvodov odlúčení a rozvodovosti uvádza, že od začiatku tohoto roka sa hra Fortnite postarala už o viac ako 200 rozvodov. Samozrejme, toto číslo predstavuje v porovnaní so všetkými rozvodmi iba kvapku v mori, no samotný fakt, že sa niekoľko desiatok ľudí odcudzilo kvôli obyčajnej hre je na zamyslenie. To sa však podľa odborníkov dá pripísať každému podobne populárnemu titulu, no keďže žijeme v „dobe Battle Royale“, tento ortieľ padá práve na Fortnite.

Stránka Divorce-Online, ktorá sa postarala o zhromaždenie tejto štatistiky uvádza vo svojom vyhlásení nasledovné: „O hre Fortnite sa v poslednej dobe hovorí ako o jednom z najvážnejších prvkov, ktoré spôsobujú závislosť. Nejedná sa pritom iba o teenagerov, ktorí sú posadnutí touto virtuálnou drogou. Okrem toho má závažný vplyv na rodiny a manželstvá, v ktorých sa jej členovia hre venujú.“

Špecialisti hovoria o závažnosti virtuálnych závislostí ako o ekvivalente závislosti na drogách alebo alkohole. Mnoho z nich však túto skutočnosť veľmi skresľuje a takpovediac hádže všetkých hráčov do jedného vreca. Na spomínanej stránke sa tiež objavilo ďalšie vyjadrenie v znení: „S úsvitom digitálnej revolúcie sme sa dočkali aj príchodu nových závislostí. Medzi ne patrí napríklad online pornografia, sociálne siete alebo prehnané online hranie. Niet preto divu, že majú ľudia problémy vo vzťahoch práve vďaka uvedeným skutočnostiam.“ Podľa štatistiky sa čísla týkajúce podobných závislostí postarali až o 5% nárast od januára/ledna 2018. Názory na túto problematiku sa pochopiteľne líšia u každého zainteresovaného človeka, no v súvislosti s týmto fenoménom je možné očakávať stúpajúci trend do budúcna.

Fortnite

Dnes nejčtenější

.