Zavřít reklamu

Na našem webu jste si mohli v předešlých hodinách přečíst skutečně spousty informací o čerstvě představených produktech a už nyní vám mohu slíbit, že pro vás nové články stále chystáme. K porovnání fotoaparátů či procesorů, které jsme vám již přinesli, teď přibude i porovnání výdrže baterie novinek s jejich loňskými ekvivalenty.

iPhone X vs. iPhone Xs

Pokud jste doufali, že si iPhone Xs v porovnání s jeho loňským bratříčkem ve výdrži baterie výrazně polepší, bohužel vás budeme muset zklamat. Apple totiž na pódiu Divadla Steva Jobse prozradil, že se výdrž nové 5,8” vlajkové lodi oproti loňský prodlužuje zhruba o půl hodiny. Detailnější pohled nám pak poskytnou údaje uváděné přímo na webu Applu, které lze mezi sebou porovnat. 

Úkon iPhone X iPhone Xs
Volání až 21 hodin až 20 hodin
Využívání internetu až 12 hodin až 12 hodin
Přehrávání videa až 13 hodin až 14 hodin
Přehrávání hudby až 60 hodin až 60 hodin
Rychlonabíjení 50 % za 30 minut 50 % za 30 minut

Z tabulky je tak jasně patrné, že výdrž obou telefonů je téměř stejná. Pokud jste si tedy chtěli koupit nový iPhone jen kvůli delší výdrži baterie, v tomto ohledu nadšení nebudete.

iPhone 8 Plus vs. iPhone Xs Max

Další velmi zajímavé porovnání je mezi modely „pluskovými“, respektivě „maxovými“. Dá se totiž očekávat, že mnoho uživatelů právě z loňského iPhonu 8 plus letos přejde na jeho nástupce s parádním OLED displejem. A jak se zdá, přesně tito uživatelé budou výdrží novinky mile překvapeni. V mnoha měřeních totiž svého staršího bratříčka strká do kapsy. Pokud byste pak přecházeli z 5,8″ iPhonu X, podle slov Applu si užijete o hodinu a půl delší výdrže u iPhonu X.

Úkon iPhone 8 Plus iPhone Xs Max
Volání až 21 hodin až 25 hodin
Využívání internetu až 13 hodin až 13 hodin
Přehrávání videa až 14 hodin až 15 hodin
Přehrávání hudby až 60 hodin až 65 hodin
Rychlonabíjení 50 % za 30 minut 50 % za 30 minut

Nový velký iPhone si tak zcela evidentně v některých ohledech skutečně velmi polepšil. Například rozdíl při přehrávání hudby je skutečně velký a i u hovorů jej poznáte.

Apple Watch Series 3 vs. Apple Watch Series 4

Třetím produktem, který Apple včera představil a který brzy zamíří na pulty obchodů, jsou Apple Watch Series 4. Ty se dočkaly vcelku výrazného přepracování v čele se zúžením rámečků, díky čemuž se jejich displej výrazně zvětšil. Nově tak nebudeme vybírat z hodinek ve verzi 38 mm a 42 mm, ale rovnou z 40 mm a 44 mm. Hodinky též dostaly „facelift“ digitální korunky a lehce zhubly. Pochlubit se pak mohou novými čipy, které jsou opět výrazně výkonnější a zároveň úspornější. Jak si vedou v tabulkovém porovnání?

Úkon Apple Watch Series 3 Apple Watch Series 4
Výdrž až 18 hodin až 18 hodin
Hovor s iPhonem až 3 hodiny až 2 hodiny
Hovor s LTE připijením až 1 hodina až 1 hodina
Cvičení – vnitřní trénink až 10 hodin až 10 hodin
Cvičení – venkovní trénink s GPS až 5 hodin až 6 hodin
Cvičení – venkovní trénink s GPS a LTE až 4 hodiny až 5 hodin
Cvičení – venkovní trénink s GPS, LTE a hudbou až 3 hodiny až 4 hodiny

Po stránce výdrže si tak dle všeho hodinky slušně polepšily. Samozřejmě si to ale budeme muset ověřit i v ostrých testech po jejich dodání na pulty obchodů. Pokud ale budou dosahovat minimálně tak slušné výdrže jako loňské Series 3, které mě osobně vydrží dva dny bez větších problémů a i třetí den se s nimi dá čas od času přežít, bude to určitě pro mnoho uživatelů skvělá zpráva.

Apple-Watch-Series-4-10.28.46

Dnes nejčtenější

.