Zavřít reklamu

V App Storu nalezneme tuny zajímavých her, které nám mohou zkrátit dlouhé chvíle při čekání či nám zkrátka pomohou v odreagování se. Ty do jablečného obchodu dodává spousta vývojářských studií zvučných jmen a Nintendo je jednou z nich. Jeho herní počin Animal Crossing: Pocket Camp, který se do App Storu dostal zhruba před tři čtvrtě rokem, se však netěší takové popularitě, jakou nejspíš očekávalo i samo Nintendo.

Všichni si jistě pamatujete velký úspěch Super Maria Run, který před nějakým časem též na iPhony a iPady dorazil. Ten totiž rozpoutal hotové šílenství a ačkoliv mnoho hráčů pobouřilo, že se zdarma jen velmi malá část hry a zbytek je potřeba dokoupit, na tržby si Nintendo rozhodně stěžovat nemohlo. Hranici 50 vydělaných milionů se mu však podařilo pokořit po poměrně dlouhé době – přesně po 222 dnech. Pokud však Nintendo doufalo, že jeho další nové hry pokoří tuto hranici o poznání dříve, šeredně se spletlo. Podle průzkumu společnosti Sensor Tower se totiž jeho další hra, kterou je Animal Crossing: Pocket Camp, přes hranici 50 milionů vydělaných dolarů přehoupla až nyní, tedy po 289 dnech od vydání. Tím se tak tato hra stala nejpomaleji vydělávající hrou Nintenda v App Storu. Jen pro zajímavost další hra Nintenda – Fire Emblem Heroes – dokázala překonat hranici 50 milionů vydělaných dolarů za pouhých 20 dní.

animal-crossing-50m

Navzdory tomu, že v Nintendu nejspíš z rychlosti vydělávání hry příliš nejásají, jsou však odhodláni k vývoji dalších her pro iOS, které budou zpoplatněny stejnou strategií – čili mikrotransakcemi. Ty jsou sice volitelné, mnoho hráčů je však přesto rádo využívá. Díky tomu, že je hra samotná zdarma, je navíc její dosah o poznání větší, než kdyby bylo zpoplatněná už při stažení, což si Nintendo velmi dobře uvědomuje. Ostatně, ještě aby ne. Stačí se podívat na konkurenční studio Epic a jeho Fortnite, který právě přes mikrotransakce vydělává neskutečnou rychlostí. 

Nechme se překvapit, jak se Nintendu na jablečné platformě povede v následujících měsících. Brzy bychom se ale měli dočkat příchodu Maria Kart Tour, což by mohla být skutečná zábava. Zda bude ale ve výdělcích úspěšnější je v tuto chvíli ve hvězdách. 

pocketcamp-e1511260951849

Dnes nejčtenější

.