Zavřít reklamu

Svetoví tvorcovia hier, ktorí sa orientujú na popredné platformy v podobe PC, Xbox One, PS4, prípadne Nintendo Switch sa aj popri veľkých AAA projektoch nikdy nezabúdali venovať mobilným hrám. V poslednej dobe však zažívame obrovský boom, ktorý prináša čoraz viac kvalitných herných titulov na mobilné obrazovky v oveľa väčšom množstve, ako kedy predtým. Príkladom môžu byť veľké značky ako Electronic Arts, Bethesda Softworks, Ubisoft alebo Square Enix. Práve posledný menovaný autor nám už čoskoro prinesie nový mobilný počin s názvom Gestalt Odin.

Square Enix patrí azda k najväčším štúdiám, ktoré stále mysleli aj na fanúšikov orientujúcich sa na mobilnú platformu. Nejeden poprední analytik predpovedá, že práve mobilné telefóny sa už čoskoro stanú cieľovou skupinou všetkých herných vývojárov. Square Enix si to však uvedomuje veľmi dobre, nakoľko nepôjde o ich prvú adaptáciu orientovanú na smartfónové publikum. Na novom titule pracujú spolu s developermi zo štúdia Aiming. Hra bude dostupná najprv v Japonsku (nakoľko sa jedná o jeden z najväčších mobilných trhov), no dočkať by sme sa jej mali aj v Európe.

Séria hier GO predstavuje jeden z najobľúbenejších počinov z dielne Square Enix. Ktorý z titulov série vás zaujal najviac?

O pripravovanej hre sa zatiaľ vie veľmi málo, nakoľko sme sa jej oznámenia dočkali len nedávno. Podľa zdrojov sa bude jednať o RPG titul, ktorý prinesie široké možnosti objavovania mobilného herného sveta. Všetko by malo byť vysvetlené už počas blížiacej sa akcie v podobe Tokyo Game Show, ktorá štartuje 20. septembra/září. Okrem toho si pre nás Square Enix nachystalo aj niekoľko paralelných vyhlásení ohľadom pripravovaných, resp. optimalizovaných tituloch pre iOS. S určitosťou sa však nedočkáme žiadneho pokračovania minisérie GO, ktorá pred rokmi uviedla hráčov do univerza Hitman, Lara Croft a Deus Ex. Jedným z najpravdepodobnejších scenárov je však ohlásenie novej adaptácie zo sveta Final Fantasy alebo zbrusu nového projektu. Na to si však budeme musieť počkať ešte pár týždňov, no Square Enix nebudú určite jediní vývojári, ktorí sa na veľtrhu vytasia s pripravovanými novinkami.

Square

Dnes nejčtenější

.