Zavřít reklamu

Montrealská divízia známeho štúdia Square Enix sa počas svojho pôsobenia výrazne pričinila o vzostup gamingu na platforme mobilných telefónov. Okrem známeho Final Fantasy alebo Dragon Quest sme vďaka Square Enix mohli v App Store nájsť aj hry s podtitulom GO. Ide o známe herné a filmové spracovania, pretransformované do viac nenáročnejšieho štýlu. Jedná sa o hry Hitman GO, Lara Croft GO a Deus Ex GO. O vývoji nových titulov z tejto rady sme sa však v poslednej dobe nedopočuli. Nakoniec sa k nám dostala informácia, že Square Enix projekt GO opúšťa a neplánuje pokračovať v ďalšej práci na podobných tituloch.

Táto správa je pre fanúšikov franchisu viac než smutná, nakoľko sa niekoľko týždňov dozadu hovorilo o novom prírastku do tejto hernej série. Predpovedané boli verzie GO pre hry Just Cause, poprípade Life is Strange. Vzhľadom na posledné informácie je však príchod nového titulu z kola von. Informácie o skončení projektu GO oficiálne predniesol Patrick Naud, hlava štúdia Square Enix Montreal. Podľa jeho slov je prinášanie prémiových počinov do prostredia mobilných telefónov extrémne ťažká výzva. Trh je zúžený na maximum a aj napriek tomu, že si hry vyslúžili výborné kritiky a recenzie nielen od fanúšikov, štúdio nevidí v pokračovaní hier GO ďalší potenciál. Zo začiatku sa tituly tešili solídnej hrateľnosti a dobrým predajom, no v momentálnej situácii, kedy má opraty pevne v rukách štýl Battle Royale je toto snaženie takpovediac len márnou snahou.

No aj napriek tomu, že herný model GO sa už na našich mobilných obrazovkách neukáže, Square Enix nepovedalo na poli smartfónov svoje posledné slovo. Štúdio sa aj naďalej chystá prinášať kvalitné herné tituly a nové zážitky, vrátane unikátnych netradičných žánrov. Uvidíme, o aký prírastok sa Square Enix Montreal postará v dohľadnej dobe.

  • Tituly Lara Croft GO, Hitman GO a Deus Ex GO od štúdia Square Enix nájdete v App Store

[appbox appstore id971304016]

[appbox appstore id731645633]

[appbox appstore id1020481008]

GO

Dnes nejčtenější

.