Zavřít reklamu

Určite ste si niekedy položili otázku, ako dokážu profesionálni fotografi alebo dokumentaristi zachytávať okolité prostredie do extrémne podobných detialov. Pozrieť sa na kolóniu mravcov, či textúru miniatúrneho povrchu z bezprostrednej blízkosti ľudským okom je jednoducho nemožné. K vytváraniu podobných záberov sa využívajú takzvané periskopické objektívy, ktorých detailnosť prekonáva aj tie najväčšie očakávanie. Samozrejme, makro objektívy nie sú vo svete fotografie žiadnou novinkou, no projekt od firmy Laowa sa postaral v tomto smere o skutočnú revolúciu.

Fotografom známe makro objektívy v podobe Innovision Probe 2+ alebo the T-Rex SuperScope dostávajú vážnu konkurenciu. Objektív s názvom Laowa 24 mm f/14 2x Macro Probe predstavuje prvý širšie dostupný periskopický objektív, vďaka ktorému vám pri fotení drobných javov neujde ani ten najmenší detail. Na rozdiel od konvenčných objektívov je Laowa Macro Probe schopný vytvárať detailné zábery v extrémne širokouhlej perspektíve. Okrem dychberúcich fotografií aj na tie najmenšie detaily a textúry sa tak dočkáte unikátneho zobrazenia „Bug Eye“, ktoré zvýrazní aj okolité prostredie v širokouhlom zobrazení.

Projekt Laowa 24 mm f/14 2x Macro Probe štartuje na Kickstarteri, kde ho môžete podporiť aj vy. 

Objektív Laowa dokáže pokryť nie len štandard v podobe 35mm frame ale aj plný rámec Super 35 so svojím unikátnym radom senzorov. Na prvý dojem sa môže zdať, že bude objektív vzhľadom na svoju dĺžku (40 cm) aj primerane ťažký. Opak je však pravdou, nakoľko váži iba 474 gramov. Ovládanie a manipulácia s ním je tak veľmi jednoduchá. Črevá objektívu disponujú zložitým systémom, ktorý je zložený až z 27 elementov a prvkov v podobe šošoviek, ktoré sú usporiadané v 19 radoch. Laowa 24 mm f/14 2x Macro Probe je kompatibilný s nadstavcami Canon EF, Nikon F and Sony FE. Nebude sa pri tom jednať o žiadnu lacnú záležitosť, no ako tomu býva vo všetkých smeroch, že za kvalitu sa platí. Laowa Macro Probe dostáva cenovku cca 1500 dolárov, na základe určitej konfigurácie.  V nasledujúcom videu sa môžete presvedčiť, že objektív dokáže zachytiť aj tie najmenšie detaily, ktoré sú voľným okom často neviditeľné.

Laowa

Dnes nejčtenější

.