Zavřít reklamu

Každým rokem se výrobci smartphonů snaží vytasit s novou technologií, která jednoznačně předčí konkurenci. Momentálně je v módě ukrajování rámečků kolem displeje. Ačkoliv iPhone X nebyl první smartphone, který má horní výřez displeje, až po představení vlajkové lodi Applu se tohoto trendu chytla většina výrobců smartphonů. I tohle je ale málo. Nedávno jsme psali o smartphonu z dílny společnosti Oppo. Ten disponuje téměř naprosto bezrámečkovým displejem, čočka předního fotoaparátu a ostatní senzory se výrobci podařilo šikovně schovat do konstrukce. Jakmile je nějakého senzoru nebo předního fotoaparátu potřeba, vyjede z těla součástka vybavená veškerými potřebnými senzory. Poté opět zajede zpět do těla smartphonu. Někteří výrobci ale hodlají jít ještě dál.

Podívejte se na fotografie smartphonu Oppo Find X, který si hodně vypůjčil z uživatelského prostředí iOS:

Řeč je o technologii, která by umožnila implementovat fotoaparát do samotného displeje smartphonu. Některé zdroje tvrdí, že bychom se této technologie měli dočkat v roce 2029 a první společnost, která tuhle bez debat revoluční technologii jako první přinese, bude prý Samsung. Leaker Ice Universe oponuje a tvrdí, že s touto technologií se Samsung vytasí už příští rok u svého nového vlajkového modelu Samsung Galaxy S10.

ramecky evoluce

Že by Samsung mohl s něčím podobným přijiít se už nějakou dobu šušká. Možná i proto si tak společnost utahuje z výřezu displeje u iPhonu X. Pokud by podobná technologie byla v budoucnu standardem, tak si různí analytici dokážou tenhle výstřelek u iPhonů představit pouze za předpokladu, že by fotoaparát byl v displeji naprosto neviditelný. Ruku v ruce by samozřejmě musel jít i způsob odemykání samotného smartphonu, tedy odemykání otiskem prstu přímo na displeji. Technologie podobná Face ID by se totiž do displeje nejspíše implementovat nedala.

Jednoho dne bude třeba opravdu možné zařadit přední fotoaparát do displeje a naprosto se tak zbavit závislosti na okolních rámečcích. Troufáme si ale říct, že v příštím roce to určitě nebude.

iPhone-X-fb

Dnes nejčtenější

.