Zavřít reklamu

V dnešnej dobe sa popri všetkých Battle Royale tituloch môže zdať, že videoherná sféra sa pomaly dostáva na mŕtvy bod, aspoň čo sa týka fantázie. Len veľmi málo herných štúdií prináša do hier revolučné prvky, zatiaľ čo väčšina z nich sa radšej zvezie na vlne úspechu momentálne populárneho režimu. Z času na čas sa však v App Store objavia veľmi zaujímavé počiny, ktoré sa namiesto cesty vpred, vybrali k historickým koreňom. Arkádové hack and slash hry figurujú na poli videohier už od nepamäti, výnimkou preto nie sú ani mobilné zariadenia. Nedávno sme mohli byť svedkami príchodu titulu Barbearian, ktorý si získal zástupy fanúšikov vďaka jednoduchému a hlavne známemu spôsobu hry.

Nejedná sa pritom o žiadnu senzáciu. Spôsob hry je dokonca až primitívny, no na druhej strane veľmi efektívny a zábavný. V úlohe medveďa (ako je jasné už z názvu hry) sa použitím čarovných portálov budeme premiestňovať medzi rôznymi lokáciami, pričom všetko čo nám príde do cesty môžeme rezať, sekať…no jednoducho ničiť hlava nehlava. V hre však bude nutné skôr či neskôr využiť aj štipku strategického myslenia a plánovania, nakoľko nepriatelia prichádzajú v stále silnejších a silnejších vlnách. Proti nim budeme môcť využiť celú škálu postupne sprístupňovaných zbraní a schopností. Nenechajte si ujsť trailer, ktorý vám predstaví ako sympatické grafické spracovanie, tak aj „veľmi premyslenú“ myšlienku hry.

Výborným prvkom hry je samotné spracovanie boja proti hordám nepriateľov. Ich ničenie je jednoducho tak perfektne vykonštruované, že vás bude nútiť hrať hru stále ďalej a ďalej. Okrem protivníkov je možné ničiť aj okolité prostredie, čím sa môžete obohatiť v podobe skúseností a zberateľského obsahu, ktorý z predmetov vypadáva. Okrem klasických miniatúrnych nepriateľov sa postavíme aj väčším a nebezpečnejším bossom, ktorých zdolanie nie je vôbec jednoduché.

Barbearian je jednou z tých hier, ktorá vás priláka vďaka zábavnému gameplay. Hra nepredstavuje absolútne žiaden revolučný skvost, no maličkosti, ktoré sa v nej nachádzajú spolu vytvárajú komplexný zážitok plný zábavy. Cenovka titulu je trochu vyššia ako by sa dalo očakávať, určite stojí za vyskúšanie. Neváhajte a pustite sa do medvedieho masakru aj vy!

  • Hra Barbearian pre zariadenia s iOS je dostupná v App Store

[appbox appstore id1351822099]

Berbearian

Dnes nejčtenější

.