Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že si Apple svůj App Store střeží jako oko v hlavě a snaží se do něj nepouštět nic, co by mohlo jeho úroveň snížit. Čas od času pak provede čistku, která pak valnou většinu nechtěných aplikací, které však propadly schvalovacím sítem, odstraní. A přesně to se nyní stalo v čínském App Storu s aplikacemi pro hazardní hry.

Hazardní aplikace jsou v čínském App Storu sice nelegální, donedávna se v něm ale objevovaly ve značné míře. Apple se však konečně rozhodl tento nešvar vymýtit a ze svého App Storu je odstranit. “Aplikace pro hazardní hry jsou v čínském App Storu nelegální. Řadu z nich jsme již proto odstranili a budeme se i nadále snažit bránit tomu, aby se v App Storu objevovaly,” okomentoval Apple své kroky v Číně. Na jeho slova pak navázala čínská televize CCTV, která prozradila, že z čínského App Storu zmizelo do včerejšího dne více než 25 tisíc aplikací s hazardní tématikou. Toto číslo znamená jen pro zajímavost zhruba dvě procenta všech aplikací, které jsou v zemi k dispozici. Apple ale zatím toto číslo nepotvrdil. 

Pamatujete si ještě na design App Storu v iOS 10?:

Z vyjádření Applu je patrné, že s čistkou zatím neskončil a App Store hodlá prosévat dál, dokud z něj závadné aplikace nevymýtí úplně. Nicméně je už v tuto chvíli poměrně zajímavé, že se jich do App Storu dostal až takto velký počet. Čínská legislativa se však mění poměrně často, na což musí společnosti svižně reagovat. V úvahu tak připadá například to, že vývojáři jen využili mezery v zákoně, která v něm v minulosti byla, a pro své aplikace tak dostali zelenou od samotného Applu. 

app store

Dnes nejčtenější

.