Zavřít reklamu

Strata telefónu je nepríjemnou záležitosťou, ktorá sa možno niekedy udiala aj vám. Existuje len málo tak súkromných zariadení ako je mobilný telefón, preto jeho odcudzenie alebo strata dokáže veľmi zamrzieť. Samozrejme, v dnešnej dobe uchovávania vecí na cloude sa vám nestane, že o svoje heslá, telefónne čísla, fotografie a všetky údaje prídete, no zmiznutie telefónu určite zabolí vašu peňaženku. Zaujíma vás koľko ľudí sa stretne s podobným problémom každý deň? O tento výskum sa postarala spoločnosť Kaspersky Lab a výsledky sú naozaj zaujímavé.

Podľa firmy je pri odcudzenom mobilnom zariadení najviac ľutovanou záležitosťou galéria fotografií a videí. Ak nemáte fotky a záznamy z videokamery uložené na cloude, veľmi ľahko o nich môžete prísť (v prípade, že si na mobil nedávate pozor). Celkový počet stratených telefónov sa počas mesačného cyklu,  vyšplhal k neuveriteľným 23 tisícom.  Z tohoto prieskumu vyšli veľmi dobre majitelia iPhonov a iPadov, nakoľko sú v porovnaní s Androidom oveľa menej odcudzované/strácané. Zatiaľ čo Androidy zastávajú prvú priečku v štatistike stratených mobilných zariadení – 59%, iPhony si vyslúžili oveľa lepší výsledok, konkrétne 21%. Androidy vo výskume dokonca predbehli osobné počítače, ktoré sa ustálili na čísle 29%.

V prípade strateného mobilného zariadenia, nezabudnite vždy využiť funkciu Find My iPhone. 

Napriek dnešným technológiám je odcudzovanie telefónov stále nepríjemným nešvárom. Funkcie ako Find My iPhone Anti-Theft nie sú stopercentne spoľahlivé a majitelia tak deň čo deň prichádzajú o svoje telefóny. Najviac krádeží alebo strát je priposovaných práve letnému dovolenkovému obdobiu, kedy sú dovolenkári menej ostražití. To následne využívajú rôzne zlodejské živly a aj napriek funkciám v podobe tajných fotografií cez prednú kameru, situovania telefónu na mape alebo priamemu kontaktovaniu páchateľa sa majiteľ vo väčšine prípadov k zariadeniu nedostane. Tento fenomén však môže byť vo veľkej miere spôsobený skutočnosťou, že len 22% súčasných používateľov využíva možnosti ochrany proti krádeži a odcudzeniu.

iphone

Dnes nejčtenější

.