Zavřít reklamu

Když se řekne tablet, mnoha lidem automaticky naskočí iPad od Applu. Jablečný tablet je totiž po celém obrovsky populární, což ostatně dokazuje každé čtvrtletí svými prodeji. Velkou sílou iPadů je krom systému iOS a spolehlivosti i to, že je Apple vyrábí hned v několika velikostech s různými hardwarovými specifikacemi. Díky tomu si tak na své přijdou jak uživatelé lačnící po menších iPadech, jejichž velikost jen mírně přesahuje velikost displeje “pluskových” iPhonů, tak i milovníci velkým monster s úhlopříčkou 12,9”. Právě nad nejmenším 7,9” iPadem mini 4 se ale začínají pomalu stahovat mračna.

Právě s příchodem “pluskových” verzí iPhonů začal iPad mini lehce ustupovat do ústraní, čehož si je Apple moc dobře vědom. Pokud jste ale i přesto doufali v to, že se jej rozhodne upgradovat a brzy se dočkáme iPadu mini 5, budeme vás muset zklamat. Podle nových zpráv z Číny, které reprodukoval portál Digitimes, již totiž Apple s upgrady tohoto modelu do budoucna nepočítá. Řada mini tak nejspíš skončí “jen” na 4. generaci a to nejspíš v následujících pár letech. Na druhou stranu by jej měl ale Apple ještě nějakou chvíli ve své nabídce nechat. Pokud jste se tedy nad nákupem tohoto modelu uvažovali, nemusíte mít strach. Minimálně dalších pár měsíců nebude s jeho nákupem problém.

Takto iPad mini vypadá: 

Nové napájecí adaptéry pro řadu Pro

Zdroje výše zmíněného portálu též potvrdily příchod dvojice nových iPadů Pro s úzkými rámečky a Face ID, o kterých jsme již slyšeli spousty informací. Zajímavé ale je, že se máme prý dočkat i přepracovaných nabíjecích adaptérů, které zvládnou iPady nabít o poznání rychleji. Adaptéry budou opatřeny konektorem USB-C, ke které budeme připojovat kabely USB-C to Lightning namísto nynějších USB-A to Lightning. Nové iPady Pro pak nejspíš nahradí ve stávající nabídce své starší bratříčky. 

iPad mini 4 fb

Dnes nejčtenější

.