Zavřít reklamu

Pamatujete si, jak jsme vtipkovali o tom, že iOS 11 byl nejhorší verzí operačního systému pro iPhony a iPady všech dob a jeho nástupce iOS 12 musí být už kvůli tomu mnohonásobně lepší? Vsadím se, že ano. Po představení a vydání prvních beta verzí iOS 12 tomu ale vše skutečně nasvědčovalo a my byli s novinkou více než spokojeni. Poslední bety však přinesly pár nepříjemných chyb, za které si Apple vysloužil od testerů kritiku. Jasně, s chybami se v betách počítá. Nepočítáte ale s tím, že se Applu podaří ve druhé polovině testování “rozbít” něco, co doposud fungovalo bez problémů. To ale není vše. Včerejší vydání sedmé bety iOS 12 s sebou totiž přineslo též velké nepříjemnosti.

Pokud jste včera večer stihli iOS 12 Beta 7 stáhnout, možná jste se setkali a různými problémy v čele se zhoršenou svižností systému, která používání iPhonu značně znepříjemňuje. To beta testeři Applu samozřejmě ihned nahlásili a ten se po ověření rozšířených problémů rozhodl pro razantní krok – stažení aktualizace vzduchem, čili bezdrátově pomocí internetového připojení. Pokud jste tedy zvyklí stahovat aktualizace klasicky přes WiFi bez jakéhokoliv připojení k počítači a včera jste iOS 12 Beta 7 nestihli stáhnout, máte momentálně smůlu. Tímto stylem jí totiž až do jejího opravení nestáhnete. Jedinou možností je klasické stažení přes počítač a následné připojení iPhonu či iPadu k němu. 

Apple nám v červnu iOS 12 prezentoval jakožto dokonalý systém, který dodá dech i těm nejstarším zařízením:

Dá se očekávat, že Apple v průběhu dneška znovu tuto aktualizaci uvolní klasicky “vzduchem” a beta testování se opět rozběhne naplno. Snad se tedy podobná věc již opakovat nebude a iOS 12 dorazí v září na naše zařízení v plné síle. Přesto je ale prohřešek se sedmou betou iOS 12 pro Apple jistě zdviženým ukazováčkem. 

iOS 12 public berta

Dnes nejčtenější

.