Zavřít reklamu

Nabíjecí podložku AirPower nám Apple představil už minulé září. Navíc jsme byli ujištěni, že se vydání dočkáme někdy během roku 2018. Ten je však už daleko za svou polovinou a my stále neznáme žádné přesnější datum uvedení do prodeje ani přibližnou cenu.

Nicméně podle čínské stránky Chongdiantou, která má prý interní informace, se bude cena podložky AirPower pohybovat okolo 1.000 čínských juanů. To je podle současného kurzu zhruba 145 dolarů. Převedeno na české koruny by tedy cena nabíjecí podložky byla nižší než 3.000 Kč.

Samozřejmě musíme počítat se standardním navýšením, takže u českých obchodníků bychom se mohli dočkat ceny okolo čtyř tisíc. To je však stále méně, než původní předpoklad více než 5.000 Kč. Další zdroj, Mark Gurman, tvrdí, že se Apple bude snažit vydat AirPower do konce září. Vše tedy nasvědčuje tomu, že se potvrzení ceny i konkrétního data dočkáme na tradiční zářijové Keynote.

Kompatibilita s AirPower je zatím potvrzena u iPhonu 8, 8 Plus a X a dále také u Apple Watch Series 3 a AirPods s použitím nového nabíjecího doku. Logicky se tak nabízí potvrzení kompatibility i u všech nových iPhonů, kterých se pravděpodobně dočkáme také v září, i Apple Watch Series 4. Podložka je unikátní v tom, že dokáže nabíjet více zařízení najednou a Apple se snaží, aby byla tato technologie součástí standardu Qi. Tím by se otevřely dveře i pro výrobce třetích stran, kteří by mohli představit své vlastní podložky s podporou nabíjení více zařízení.

airpower fb

Dnes nejčtenější

.