Zavřít reklamu

Google zpravidla představuje své nové produkty na podzim a i letos v říjnu se očekává příchod nové generace telefonů Pixel. Podoba jednoho z chystaných modelů, konkrétně Pixel 3 XL, však dnes unikla na internet. Na obrázcích je prý finální podoba tohoto smartphonu a na internet je umístil blogger z Ruska.

Můžeme vidět přední i zadní část telefonu, ale je jasné, že nejvíce se bude mluvit o výřezu na obrazovce. Mnoha lidmi nenáviděný „notch“, tedy výřez v horní části obrazovky u iPhonu X, tak nabídne další telefon. Google tím dal za pravdu Applu a po vzoru iPhonu X použil velmi podobný design.  Výřez není tak široký, jako v případě vlajkové lodi Applu, je však o poznání „vyšší“.  Čímž zasahuje více do obrazovky a to, že nabízí více prostoru vedle sebe, není tolik důležité. Zobrazení stavu baterie, Wifi či signálu se bez problému vejde i u iPhonu X.

Už dříve jsme se dočkali úniku menšího 5.4palcového Pixelu 3, který by tento výřez dostat neměl. Větší model tedy zřejmě bude obohacen o kvalitnější fotoaparát včetně dvou čoček. V budoucnu se Google bude snažit o úplně odstranění horního výřezu i spodní části obrazovky, letos jsou však zachovány a to také kvůli stereo reproduktorům.

Takto by měl Google Pixel 3 XL vypadat:

Na snímcích je vidět i obsah balení, které kromě samotného přístroje nabídne sluchátka s USB-C konektorem, ale také adapter z USB-C na 3.5mm sluchátkový jack. Samozřejmostí je nabíječka. Na přístrojích byl v době jeho vyfocení nainstalovaný software Android 9 a přístroj pohání osmijádrový procesor Qualcomm a Adreno 630 GPU. Pro úplnost doplňme 4GB RAM a rozlišení 1440×2960 s hustotou pixelů 494 PPI.

Je zajímavé opět sledovat, jak Apple určil další trend. Přinesl výřez na displeji telefonu, který se velké části uživatelů nelíbil. Ale (jako vždy) Apple zkrátka řekl, že přesně to zákazníci chtějí. Prodeje iPhonu X to potvrzují a tak začínají podobné výřezy postupně představovat i ostatní výrobci chytrých telefonů.

pixel 3 xl uvodni

Dnes nejčtenější

.