Zavřít reklamu

Poslední dny si musí většina z nás připadat více jako upír, než jako člověk. Štítíme se slunce, ven téměř nevycházíme a když už je to nutné, chodíme od stínu ke stínu. Vysoké teploty trápí nejen Českou a Slovenskou republiku a zatím to vypadá, že se výraznějšího ochlazení nedočkáme. I proto by bylo dobré mít v iPhonu nějakou šikovnou aplikaci o počasí a tou správnou by mohla být WeatherBug. Ta se může pyšnit skvělým hodnocením 4,7 z 5 na AppStoru a není se čemu divit. Nabízí kompletní řešení všeho, co od aplikace na téma počasí očekáváte. Navíc v pěkném a přehledném designu.

Po prvním zapnutí a povolení polohových údajů, případně i notifikací, se ocitnete na hlavní obrazovce aplikace, která nabízí vše potřebné. Kromě standardní teploty se dozvíte i tu pocitovou či nejnižší a nejvyšší. Samozřejmostí jsou údaje o větru a východu/západu slunce. U údaje s větrem vidíte jeho aktuální rychlost, směr i denní průměr. Další záložka nabízí hodinovou předpověď na aktuální den,  kde se kromě teploty a oblačnosti dozvíte i procentuální šanci srážek, vlhkost vzduchu, pocitovou teplotu i vítr.

WeatherBug vypadá opravdu skvěle a nabízí mnoho užitečných funkcí:

Následuje 10denní předpověď se stejnými údaji. Po kliknutí na daný den si můžete přečíst klasickou předpověď, bohužel pouze v angličtině. Poslední záložka nabízí jednu z nejzajímavějších funkcí aplikace – mapy. Vždy se vám zobrazí vaše aktuální poloha, můžete si však najít jakékoliv místo na světě a nechat si zobrazit některý údaj. V našem případě v galerii se jedná o aktuální teplotu. Ta se zobrazuje pomocí barevné škály. Stejně je tomu i při vybrání bouřek, větru, tlaku, srážek nebo jiného parametru, kterých je na výběr opravdu mnoho.

Na konec je potřeba zmínit ještě dvě zajímavé funkce. Pro milovníky blesků je zde pro ně speciální záložka. Ta vás informuje právě o nejbližším výskytu blesků a případně můžete přepnout na již zmíněnou mapu. Druhou velmi zajímavou vychytávkou je informace o kvalitě vzduchu. Je zobrazeno jedním z pěti možných stupňů od Excellent až po Poor, včetně popisku a informacích o možných zdravotních komplikací. Například je doporučeno lidem s citlivým zdravým netrávit venku mnoho času a podobně. Je možné si zobrazit i hodinovou předpověď a přesnou hodnotu škodlivých látek v ovzduší.

Funkce kvality ovzduší je velmi zajímavá:

WeatherBug je skvělou aplikací, kterou si můžete stáhnout zdarma a nabídne vám komplexní řešení ohledně sledování počasí ve vašem telefonu. Kromě klasického zobrazování teplot a předpovědi mnoho uživatelů jistě uvítá také velké množství map či například zmíněnou funkci kvality vzduchu v okolí. Navíc kromě verze pro iPhone je k dispozici i na iPad a dokonce Apple Watch.

[appbox appstore 281940292]

weatherbug uvodni

Dnes nejčtenější

.