Zavřít reklamu

Jméno Sterling Crispin jste asi nikdy neslyšeli, ale je možné, že v budoucnu o něm budeme slýchat čím dál častěji. Jde totiž o vývojáře aplikací pro virtuální realitu. Konkrétně má na svém kontě Cyber Paint, kreslící aplikaci pro mobilní VR headsety. Umožňuje uživatelům vytvářet 2D i 360stupňové obrazy a je dostupný pro Oculus Go, Daydream, GearVR a Vive Focus. A Apple si právě tohoto vývojáře nedávno přibral do svých služeb.

Podle LinkedIn stránky se Crispin připojil k Applu v květnu tohoto roku. Jeho pozice je prototyping researcher, tedy pracovník s prototypy a jejich výzkumem. Apple je s virtuální realitou spojován už delší dobu a právě angažování vývojáře na tuto pozici by mohlo být důkazem, že něco spojeného s VR opravdu v Applu kutí. Minimálně od roku 2015 existuje tajná skupina zaměstnanců, pracující na AR (rozšířená realita) a VR, zkoumající možnosti, jak obě nové technologie používat v produktech Applu.

Rozšířená realita bude v iOS 12 značně vylepšena:

Spekuluje se o tom, že vyvíjí několik náhlavních souprav pro VR i AR. Jeden z prototypů by dokonce mohl obsahovat 8K displej pro každé oko, navíc by zařízení nemělo být svázáno s mobilním telefonem, ale obsahuje speciální vlastní výpočetní jednotku. Ta je bezdrátová, takže by uživatele nemělo nic omezovat. Dále se mluví i o inteligentních brýlích s rozšířenou realitou, které budou obsahovat vlastní operační systém, nebo budou pracovat na iOS.

Crispin má zkušenosti s vývojem pro VR, ale i AR. Dříve totiž pracoval na softwaru pro rozšířenou realitu ve firmě DAQRI, ale byl také externím vývojářem pro VR. Není tedy vůbec jasné, co přesně v Applu chystají, ale určitě se na něčem ze segmentu rozšířené či virtuální reality pracuje. Dočkáme se představení nějakého nového zařízení už letos?

Apple Glass

Dnes nejčtenější

.