Zavřít reklamu

iPhone X je nejdražším iPhonem v historii, to není žádná novinka. Nyní si však připisuje další prvenství. Jeho hodnota totiž klesá ze všech iPhonů nejpomaleji a jeho cena na bazarovém trhu je stále celkem vysoká. Podle společnosti B-Stock se díky vysoké poptávce drží průměrná cena použitého iPhonu X na 85 % té původní.

Dokonce i firmy kupující velké množství kusů, například neprodané kusy od obchodníků, platí přibližně 75 % prodejní ceny.  A to je dle B-Stock mnohem více, než u předchozích modelů iPhonu. Samozřejmě při srovnání ve stejný čas od zahájení prodeje. Důvodem je prý kombinace vysoké poptávky a ceny. Mnoho lidí chce iPhone X, ale díky jeho vysoké ceně se raději poohlédnou po bazarovém kusu. Jeho cena je pak mnohem blíže modelům iPhone 8 a 8 Plus a zákazníci tak při koupi bazarového kusu nemusí přemýšlet, zda není výhodnější koupit právě jeden z těchto modelů a ušetřit.

Po iPhonu X je velká poptávka.

Samozřejmě je známo, že produkty Applu si drží svou cenu mnohem déle, než modely ostatních značek. Tím pádem je i průměrná cena použitého iPhonu mnohem blíže té za nový kus, než u jiných výrobců. Na druhou stranu v nedávné době došlo k výraznému poklesu ceny bazarových iPhonu 7 a starších. Například zmiňovanou sedmičku seženete v dobrém stavu i hluboko pod 10 tisíc korun, na což jsme dříve nebyli zvyklí. Přeci jen je tento model na trhu pouze necelé dva roky.

iPhone x fb

Dnes nejčtenější

.