Zavřít reklamu

V dnešním návodu se podíváme na to, jak velice jednoduše přímo z nastavení iPhonu poznat stav, ve kterém jste zakoupili váš iPhone. Respektive se podíváme na to, jak poznat, jestli je váš iPhone zakoupen jako nový, refurbished (repasovaný) a nebo jestli byl vyměněn reklamací za vadný kus. Nepotřebujete k tomu žádnou aplikací třetí strany, stačí jen vědět, kam se v nastavení podívat, a poté následovat další odstavec tohoto článku, kde si vše rozebereme. Pojďme tedy na to.

Jak zjistit stav, ve kterém jste zakoupili váš iPhone

Nejdříve je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Nastavení. Poté se přesuneme do záložky Obecné a rozklikneme možnost Informace. Nyní se nám otevřely veškeré informace o našem zařízení, od kapacity úložiště, přes název operátora až po kolonku Model, která nás v tomto případě zajímá. V mém případě má kolonka Model formát MKxxxxx/A. Abychom zjistili, jestli je iPhone nový, repasovaný nebo vyměněný, musíme se zaměřit na první písmeno. Pokud je začáteční písmeno:

M = jedná se o zařízení, které bylo koupené jako nové,

F = jedná se o zařízení, které je repasované (refurbished),

N = jedná se o zařízení, které bylo vyměněno za nové (většinou kvůli uznané reklamaci).

To ale není všechno. Pomocí čísla model se dá také zjistit, z jaké země váš iPhone pochází. Abyste si mohli co nejjednodušeji zjistit, odkud pochází zrovna váš telefon, tak jsme si speciálně pro čtenáře Letem světem Applem připravili jednoduchý nástroj, na který se přepnete pomocí tohoto odkazu. Do příslušného textového pole stačí zadat modelové číslo a nástroj vám ihned vypíše všechny dostupné informace, které se o telefonu dají zjistit.

Tato identifikace čísla Model může perfektně posloužit například tehdy, kdy chcete (nejen) skrze bazar kupovat nový telefon. V inzerátu může stát, že se jedná o nový telefon a vy si tak velice jednoduše můžete zjistit, zda-li se náhodou nejedná o tzv. refurbished model. Taktéž jsme se setkali se situací, kdy i nově koupený telefon z internetových obchodů byl hlášen jako vyměněný. Proto by se vám právě tento nástroj či znalost čísla Model mohla hodit.

iphone_stav_fb

Dnes nejčtenější

.