Zavřít reklamu

Neznám snad nikoho, komu by se nelíbila jasná noční obloha. Pouhým pohledem oka máme možnost spatřit několik tisíců hvězd. Tento pohled je doopravdy nenahraditelný a já osobně se na noční oblohu plnou hvězd dokážu dívat neuvěřitelně dlouho. Proč k tomu ale také nezapojit edukaci? Je sice parádní vidět hvězdy, o to lepší je ale vědět, na jaké souhvězdí se zrovna díváte.

Představte si tu situaci, kdy například s kamarády sedíte venku u ohně, oblohu pohltí temno a vy máte možnost sledovat hvězdy. V tuto chvíli by bylo určitě působivé, kdybyste znali souhvězdí, která se na obloze nachází. Každopádně ne každý je zná – proč si tedy nepomoct moderními technologiemi? Celou oblohu i s veškerými souhvězdími můžete mít v kapse přímo ve svém iPhonu. Pojďme se podívat, jak na to.

Dívejte se na noční oblohu skrze váš iPhone

Abyste mohli sledovat noční oblohu a její hvězdy, určitě se neobjedete bez aplikace třetí strany. Osobně tyto aplikace občas používám a nejvíce jsem si oblíbil aplikaci s názvem SkyView – odkaz na stažení naleznete níže. Všeobecně je pro mě aplikace přesná a hlavně velice příjemná. Po jejím spuštění začne zároveň hrát příjemná, uklidňující hudba. Poté, co aplikaci povolíte přístup k fotoaparátu, tak se zobrazí hvězdy, planety a nebo například družice, které se na obloze objevují. Stačí jednoduše iPhonem pohybovat po obloze. Pokud vás nějaká hvězda nebo souhvězdí zaujme, stačí, abyste na něj nasměrovali kameru telefonu a okamžitě se o ní dozvíte více informací.

[appbox appstore 413936865]

Pokud hledáček nasměrujete například na hvězdu, v levé části obrazovky se zobrazí její název a samozřejmě si můžete rozkliknout více informací o tom, v jaké galaxii se hvězda nachází, o jakou hvězdu se jedná atp. Osobně mám velice rád Vesmír a tyto informace jsou pro mě velice, ale velice zajímavé. Společně s příjemnou hudbou si o objektu velice rád přečtu. V aplikaci se také nachází několik základních nastavení. Například si můžete zvolit od jaké velikosti se budou hvězdy či planety zobrazovat, nebo si také můžete aktivovat příjemný noční mód. Možností je samozřejmě více, kdybych vám měl ale popisovat všechny, tak bych zestárnul.

Pokud vás aplikace zaujme, tak si samozřejmě můžete zaplatit její plnou verzi. Pokud se rozhodnete vývojáře podpořit, tak se zbavíte všech reklam (není jich ale hodně, rozhodně vás nebudou rušit) a aktivujete si pár nových funkcí. Každopádně jsem nikdy plnou verzi nepotřeboval a ona bezplatná Lite verze mi vyhovuje.

Pokud máte rádi noční oblohu a nebo pokud se zajímáte o vesmír, tak vám určitě doporučuji tuto aplikaci alespoň zkusit. Minimálně se vám určitě povede zaujmout například partnera či kamarády a hlavně si s takovou aplikací užijete spoustu zábavy a dozvíte se nové informace, které se vám někdy v budoucnu mohou hodit.

skyview

Dnes nejčtenější

.