Zavřít reklamu

Podle nejnovějších informací to vypadá, že se nové iPhony rychlonabíječky skutečně dočkají. O této informaci už se nějakou dobu na internetu mluví. Například minulý měsíc vydal analytik společnosti Rosenblatt Securities zprávu, ve které vylíčil údajné plány Applu uvést v oběh 5V/3A a 9V/2A nabíječky spolu s letošními iPhony a iPady. Rovněž se spekulovalo, že Apple vstup nového adaptéru designuje pro kabely typu USB-C.

Takto by měla vypadat nová nabíječka, která bude dodávána spolu s letošními iPhony:

Nyní se nám dostávají podrobnější informace. Čínský web Macotakara tvrdí, že se letošní iPhony skutečně dočkají rychlejšího nabíjení díky 18W (9V/2A) USB-C rychlonabíjecímu adaptéru. Ten by se měl prvně dodávat pouze v balení s novými telefony a nebude tedy od začátku k samostatnému zakoupení. Poptávku se ale nejspíše podaří vyplnit výrobcům příslušenství třetích stran.

Začátkem měsíce se dokonce objevily snímky nové nabíječky. Na první pohled vypadá elegantněji než současná 5W nabíječka a je menší než 12W, která je nyní dodávána s iPady. Ač v současné době rychlé nabíjení typu C podporují nejnovější iPhony 8, 8 Plus a X, Apple s nimi stále dodává standardní nabíječku USB-A. Změnu tedy jistě většina uživatelů uvítá.

Nebylo by to poprvé, co by se Apple rozhodl některé své příslušenství dodávat exkluzivně jen s určitým produktem. Vzpomeňme například na vesmírně šedé klávesnice, myši a trackpady k iMacu Pro, které byly zprvu též dostupné jen při koupi celého počítače. Až po několika měsících pak Apple uvolnil toto příslušenství i do klasického prodeje.

iPhone-X-unboxing-render-2

Dnes nejčtenější

.