Zavřít reklamu

Do vod internetu unikly možné varianty procesorů pro chystaný 12palcový MacBook. Ten patří mezi očekávaná zařízení, kterých bychom se měli dočkat ještě letos. Uvnitř by se mohl nacházet jeden z procesorů Intel osmé generace s čipy Amber Lake.

Zde jsou konkrétní specifikace chystaných modelů:

Core m3-8100Y
– 1.1 GHz – Base clock
– 2.7 GHz – 2-core Turbo
– 3.4 GHz – 1-core Turbo

Core i5-8200Y
– 1.3 GHz – Base clock
– 3.2 GHz – 2-core Turbo
– 3.9 GHz – 1-core Turbo

Core i7-8500Y
– 1.5 GHz – Base clock
– 3.6 GHz – 2-core Turbo
– 4.2 GHz – 1-core Turbo

12” MacBook mezi ostatní modely rychle zapadl

Procesory Amber Lake budou nabízet výrazné zlepšení v rychlosti oproti sedmé generaci označované jako Kaby Lake. U něj nejvyšší varianta Core i7 končila i s Turbo Boostem na 3.6 GHz, zatímco nyní bude výkon až 4.2 GHz. K navýšení dojde i u nejnižší řady, z 3.0 na 3.4 GHz. Všechny čipy obsahují integrovanou grafiku UHD 620 a jejich vydání je očekáváno ve třetím čtvrtletí tohoto roku. O výše uvedené specifikace se postarala zahraniční stránka Dellu, kde jsou právě všechny tyto procesory uvedeny ve specifikacích jejich chystaného hybridu mezi notebookem a tabletem XPS 13 2-in1.

Zatím není známo, kdy se nových 12palcových MacBooků dočkáme. Avšak nedivili bychom se, pokud by došlo k jejich odhalení na zářijové Keynote společně s iPhony a iPady. Koneckonců MacBooky Pro už svůj upgrade dostaly, teď jsou na řadě další modely. Očekáváme také implementování třetí generace klávesnice s technologií butterfly, která je součástí i nových MacBooků Pro.

V tuto chvíli je tedy největší záhadou cena nového MacBooku. Pokud jím bude chtít Apple zcela nahradit řadu Air, očekává se snížení ceny MacBooku na podobnou výši. Také bychom se mohli dočkat většího, 14palcového, modelu. A snad Apple vyslyší volání uživatelů po přidání více USB-C portů. Jaký máte názor na současný 12palcový MacBook vy?

macbook

Dnes nejčtenější

.