Zavřít reklamu

Ak je váš účet na sociálnej sieti Instagram verejný, neexistuje žiadny reálny spôsob, ako zabrániť iným ľuďom sledovať vaše príspevky. K vašim fotkám sa dotyčná osoba môže dopracovať dokonca aj vtedy, keď ju zablokujete. Na druhej strane stojí možnosť súkromného profilu, ktorá sa síce zaujíma o vaše súkromie o niečo viac, no povedzme si pravdu. Každý má určite nejaké fotografie, s ktorými by sa rád popýšil aj pred neznámymi ľuďmi. Instagram testuje funkciu, ktorá spája obe tieto možnosti dohromady a vy tak budete mať absolútnu kontrolu nad svojim virtuálnym publikom.

Čo sa týka zamedzovania sledovaní, touto vychytávkou disponuje možnosť súkromných účtov už dávno. Ak pred niekým chcete svoj obsah uchovať v tajnosti, jednoducho mu prístup k vášmu kontu nepovolíte. Zvyšujúci sa počet verejných účtov si však vyslúžil možnosť ručne vymazať ľudí zo skupiny sledovateľov. Správy novej funkcii s názvom „remove follower“ sa ukázali už o niečo skôr, no teraz sa ju Instagram rozhodol ponúkať v širšom meradle. Spoločnosť žiaľ odmietla poskytnúť viac podrobností o úplnom vydaní pre všetky účty Instagram.

Funkcia predstavuje ľahšiu formu blokovania používateľov a je zároveň flexibilnejšia ako možnosť súkromného účtu. 

Po oznámení tejto možnosti zaznamenala služba na fórach obrovský počet pozitívnych ohlasov. Možnosť odstrániť niekoho, koho na zozname sledovateľov nechceme, je určite jednoduchšie ako surové zablokovanie alebo nahlásenie profilu. Funkcia by dopomohla k lepšej kontrole nad videniami zdieľaného obsahu, či už vo forme klasických príspevkov alebo instagramových príbehov.

Instagram uvádza, že odstránená osoba nedostane žiadnu formu notifikácie, čo môže predísť zbytočným negatívnym reakciám. Spoločnosť sa snaží dodávať svojim používateľom oveľa viac kontroly nad vlastnými účtami, o čom svedčí aj funkcia odstavenia obsahu sledovaného účtu. Ak chcete zistiť, či váš profil disponuje funkciou „remove follower“, stačí ak si otvoríte okno so sledovateľmi vášho profilu. Za menami jednotlivých sledovateľov by sa vám mali objaviť tri vodorovné bodky, na ktoré kliknete a jednoducho nežiadúcu osobu odstránite.

Instagram

Dnes nejčtenější

.