Zavřít reklamu

Dynamické tapety se objevily v nejnovější verzi macOS Mojave, která je prozatím ve fázi beta testování. Dynamické se jim říká proto, že se přes den mění podle toho, jestli je zrovna ráno, odpoledne nebo například noc. Čím méně je venku světla, tím tmavší je tapeta, což má pozitivní vliv na vaše oči. Taktéž se jedná o skvělý designový prvek, jelikož klasická tapeta po chvilce omrzí, kdežto dynamické tapety se stále obměňují.

Naštěstí ale nepotřebujete macOS Mojave, abyste si mohli dynamické tapety užít. Existuje náhrada ve formě všech tapet, které macOS Mojave nabízí. Vy si je tak můžete jednoduše stáhnout a nastavit, aby se automaticky během dne obměňovaly. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Jak aktivovat dynamické tapety i na starších verzích macOS?

Nejprve je samozřejmě důležité, abychom měli po ruce ony tapety, které se budou během dne měnit. Tapety stáhnete ve formátu .zip pomocí tohoto odkazu. Po stažení extrahujte složku na nějaké lehce přístupné místo. Poté stačí, abyste v horní liště klikli na logo Apple, a poté z rozevíracího menu vybrali možnost Předvolby systému. Nyní z okna, které se zobrazí, vyberte možnost Plocha a spořič. Složku s tapetami, kterou jste si ze .zip souboru extrahovali, jednoduše přetáhněte do levé části okna – tam, kde se nachází Složky. Poté se do této složky přepneme a v dolní části obrazovky zaškrtneme možnost Změnit obrázek a vybereme možnost Každou hodinu.

To je vše, takto jednoduše můžete mít dynamické tapety například i na macOS High Sierra. Samozřejmě se tyto tapety nemění v závislosti na západu/východu slunce, jako je tomu v macOS Mojave, každopádně i s tímto nastavením můžete docílit vcelku parádní podívané.

macos_mojave_dynamic_Fb

Dnes nejčtenější

.