Zavřít reklamu

J.D. Martinez je hvězdou baseballového týmu Boston Red Sox a dokazuje, že se jablečný tablet dostal snad už do každého odvětví, sport nevyjímaje. Martinez je pověstný svým přístupem, který je opravdu příkladný. Při tréninku se soustředí na každý odpal a snaží se být tím nejlepším. A k tomu mu pomáhají iPady. Na tréninku pálkařů to pak vypadá jako na natáčení scény do filmu. Z každé strany odpaliště jsou totiž na stativech upevněny iPady, celkem tři, které celý odpal natáčejí.

Po tréninku jde Martinez do útrob tréninkového centra a záznam si zde přehrává. Snaží se najít i tu nejmenší chybu ve svých odpalech. „Takový prostě jsem. Vždy jsem všem tvrdil, že nejsem pálkař od přírody. Vše jsem musel natrénovat“ tvrdí o sobě Martinez. A jeho tvrdá práce se vyplácí, protože s Red Sox podepsal pětiletou smlouvu, která mu zajistí 110 milionů dolarů. Navíc byl letos už potřetí zvolen jako All-Star ligy s 28 homeruny.

V rozhovoru pro oficiální web jeho týmu dále prozradil: „Správnou techniku odpalu jsem se musel naučit. Z dětských let jsem měl špatné návyky, a tak ani teď nemohu přestat s tréninkem techniky odpalu, abych se těchto návyků nadobro zbavil.“ A právě tyto videa natáčená na iPady mu pomáhají hlídat, aby nedělal chyby, které se jako malý naučil.

iPad zkrátka pomáhá v každém odvětví.

A co tedy hledá každý den na oněch záznamech? „Podrobnosti. Je to jako hra. Mám vždy vedle sebe dva obrázky a hledám rozdíly. Obvykle, když cítím, že se mi na tréninku daří a odpaluji správně, tyto záznamy si uložím. A když vím, že to dnes nebylo ono, tak je smažu. Ty povedené poté používám pro porovnávání a hledání chyb.“

I k tomuto netradičnímu účelu tedy iPad může sloužit a pomoci tak jednomu z nejlepších hráčů baseballu současnosti. Kdo ví, zda by se J.D. Martinez stal třikrát nejlepším hráčem ligy i bez svých iPadů.

j.d. martinez ipad

Dnes nejčtenější

.