Zavřít reklamu

Apple minulý měsíc přiznal chybu u klávesnic s technologií butterfly a spustil pro vadné kusy servisní program. Konkrétně jde o problém u MacBooků a MacBooků Pro z let 2016 a 2017, u kterých se zasekávají a nereagují klávesy, které podle dostupných informací vyřadí z provozu i malé nečistoty pod nimi. Apple poškozená tlačítka i celé klávesnice opravuje samozřejmě bezplatně a každý zákazník se může obrátit na jakýkoliv Apple Store i autorizovaný servis. Pokud už u něho tato oprava proběhla, ale zákazník za ní zaplatil, může požádat o vrácení celé částky

Pokud jste se s problémem setkali až nyní, určitě vás napadlo, zda-li může být při opravě vaše klávesnice nahrazena novějším typem třetí generace, která je součástí nových MacBooků Pro. Ty byly představeny minulý týden a jednou z novinek je předělaná klávesnice. Ta by měla být především tišší, ale zcela jistě se v Applu snažili zapracovat i na výše zmíněném problému. Server iFixit totiž zjistil, že nově je pod každým tlačítkem tenká silikonová vrstva, která má nejspíše zabránit vniknutí prachu. Avšak tento nový typ není bohužel určen pro starší MacBooky a při opravách klávesnice se ho zákazníci nedočkají.

Klávesnice mají nově tenkou silikonovou vrstvu.

Logickým vysvětlením tohoto kroku může být to, že klávesnice je součástí celé vrchní části počítače, jež je spojená i s baterií. A mohlo zde dojít k malým změnám rozměrů, takže by do MacBooků z let 2016 a 2017 nepasovala. Na druhou stranu je také možné, že i druhá generace klávesnice se dočkala podobné úpravy, aby po vyřízení reklamace už nedocházelo ke stejnému problému.

Měli jste také problém s klávesnicí u vašeho MacBooku? Pokud ano, pomohla oprava v rámci reklamace? Podělte se s námi o vaše zkušenosti v komentářích!

klavesnice uvodni

Dnes nejčtenější

.