Zavřít reklamu

S blížícím se podzimem a pravidelným představováním nových produktů Applu pochopitelně roste i objednávání jednotlivých komponent. Podle společnosti Digitimes se to týká hlavně infračerveného laseru zvaného VSCEL, který je součástí systému TrueDepth kamery. Jeho úkol je poměrně jednoduchý, pomocí 30 000 laserových bodů dokáže oskenovat obličej odemykající osoby do 3D podoby a umožňit tak funkci Face ID představenou spolu s iPhonem X.

Apple údajně během roku snižoval objednávky komponent, což jsme mohli slyšet ze všech stran. O laseru VSCEL to ale zřejmě neplatilo. Vzhledem k chystanému vydání několika nových modelů s technologií Face ID byl Apple nucen připravit se na pozdější masivní výrobu. I proto investoval už v prosinci 390 milionů dolarů do finské společnosti Finisar, která VSCEL vyrábí.

Apple by měl představit na podzim letošního roku tři nové iPhony. Konkrétně model s 6,5″ OLED displejem, jehož cena by měla být 999 dolarů. O 100 dolarů míň by měl stát 5,8″ verze s OLED displejem. Nejlevnější model s 6,1″ LCD displejem, který se bude dle mnoha analytiků také nejlépe prodávat, by měl být k dostání za cenu okolo 700 dolarů.

Bude takhle vypadat nový iPad Pro bez Home Buttonu a s technologií Face ID?:

Digitimes zároveň informuje, že by se technologie Face ID měla objevit i ve dvou chystaných iPadech. Podle analytika Ming-Chi Kua půjde o 12,9″ iPad Pro a 11″ iPad Pro. Tyto iPady by měly mít výrazně tenčí rámečky a nejspíše u nich bude vzhledem k nasazené technologii absentovat Home Button.

 

truedepth kamera fb

Dnes nejčtenější

.