Zavřít reklamu

Apple si sice prodeje iPhonu X chválí a neustále jej prosazuje jako ten nejlepší iPhony, co kdy vyrobili. Nyní však přišla překvapivá zpráva od jednoho z dodavatelů. Ti prý mají na skladě přebytek komponent k iPhonu X, které si Apple objednal. Dokonce se mluví až o trojnásobném počtu, než kolik jich odeslali na zkompletování výroby. Pokud jsou tyto zprávy pravdivé, jednalo by se o velké pochybení Applu, který obvykle dokáže velmi přesně předpovědět, kolik kusů zařízení mají vyrobit.

Samozřejmě se nejedná  o kompletní dokončené iPhony X. Soupis obsahuje šasi i další jednotlivé části a komponenty. Je tedy možné, že tyto součástky budou použity i pro budoucí modely iPhonů, pokud se nezmění jejich velikost. Je pravděpodobné, že s něčím podobným Apple počítal, a tak mu takto neobvyklé skladové zásoby vlastně nevadí. Navíc několik analytických zpráv mluví o tom, že příští iPhone by mohl být obrovským prodejním trhákem, což by také pomohlo s vyprázdněním skladů.

Považujete iPhone X za úspěšný model?

Obecně se očekávají letos tři nové modely, jeden levnější s LCD displejem a dva s OLED displejem po vzoru iPhonu X. Nejčastěji se mluví o 5.8palcovém nástupci současné vlajkové lodi, 6.5palcovém iPhonu X Plus a cenově dostupnějším 6.1 modelu s LCD displejem.

Je velmi zvláštní, jak se v průběhu roku mění zprávy o tom, zda iPhone X je či není prodejním úspěchem. Například v květnu byl tento model po iPhonu 8 a Samsungu Galaxy S9 Plus třetím nejprodávanějším telefonem na světě a v prvním pololetí roku 2018 bylo prodáno téměř 130 milionů iPhonů. Bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak celou situaci vidí Apple a jak první rok bezrámečkového iPhonu vyhodnotí. My se to dozvíme už za pár měsíců na tradiční Keynote. A už teď jsme velmi zvědavi, co na nás Tim Cook a celá společnost chystají.

iphone x blue

Dnes nejčtenější

.