Zavřít reklamu

Společnost Counterpoint zveřejnila prodeje smartphonů v květnu a jejich výsledky jsou velmi těsné. Zatímco v dubnu byl Apple poražen Samsungem s jejich Galaxy S9 Plus, tento měsíc se situace obrátila. V květnu byl nejprodávanější iPhone 8 následovaný právě Galaxy S9 Plus. Ale výsledek je velmi těsný, oba totiž skončili s 2.4 % z celosvětových prodejů.

Na třetím místě se umístil iPhone X s 2.3 %, takže ani ten neztrácel mnoho. Následoval Xiaomi Redmi 5A (2.2 %) a na pátém místě skončil iPhone 8 Plus (2.1 %) ihned následovaný dalším Samsungem, tentokrát Galaxy S9 (2.1 %).

iPhone 8 a 8 Plus na produktových fotografiích.

Hlavní zásluhu na úspěchu iPhonu 8 přikládá společnost Counterpoint novým reklamám „How to shoot on iPhone„, které jsou zaměřeny na fotoaparát a především fotbal, což v kombinaci s právě probíhajícím Mistrovstvím světa přineslo úspěch a zájem zákazníků především v Evropě, ale i na dalších trzích. Zajímavé je, že prodeje iPhonů vzrostly i přesto, že se čím dál více spekuluje o nových modelech, které by měli být představeny za pár měsíců.

prodeje iphonu kveten
iPhone 8 Plus iPhone X FB

Dnes nejčtenější

.