Zavřít reklamu

Je to jen pár týdnů, co Apple spustil Apple Pay u našich sousedů v Polsku, kteří jej podle nedávného průzkumu využívají skutečně horlivě. Před malou chvílí pak obletěla svět velmi zajímavá zpráva o tom, že Apple Pay zamíří v příštích měsících i k našemu dalšímu sousedovi – do Rakouska. 

Podle dostupných informací jedná s Applem o vstupu jeho platební služby na trh Payment Service Austria, která by měla zastupovat všechny rakouské banky. Pokud půjdou jednání podle plánů, služba by mohla do Rakouska dorazit možná již v průběhu léta. 

Věděli jste, že s Apple Pay zaplatíte i pomocí hodinek Apple Watch?:

 

Stejně jako po celé Evropě, i v Rakousku nalezneme spousty bezkontaktních platebních terminálů, takže by nemělo být zavedení Apple Pay a jeho následné využívání nikterak problémové. Vzhledem k tomu, že Česká republika je v bezkontaktních platbách na špici světa, je však poměrně pravděpodobné, že právě dostatek terminálů a jejich vytíženost nejspíš nehraje pro Apple až tak důležitou roli. Hlavní roli totiž hraje vyjednání poplatků s bankami, které Apple za používání Apple Pay vyžaduje. Právě to je nejspíš minimálně v našich končinách kámen úrazu. Nicméně to vypadá, že i k nám by mohlo Apple Pay dorazit již v dohledné době. V kuloárech se totiž šušká o tom, že jednání českých bank s Applem probíhají a spuštění se tak stále více přibližuje. Oficiálně nám to však zatím bohužel žádný zástupce tuzemské banky nepotvrdil. Nezbývá nám tak nic jiného než doufat. Na druhou stranu je ale to, že se Apple Pay pomalu ale jistě rozšiřuje i v těsné blízkosti našich hranic určitou nadějí, že brzy skutečně přeskočí i k nám. Zatím ale musíme být trpěliví. 

apple-pay-2018-fb

Dnes nejčtenější

.