Zavřít reklamu

Nevím, zda-li to máte podobně jako já, ale pokaždé, když se dostanu k nějakému novému zařízení a nebo jsem nucen zařízení přeinstalovat, mezi prvními kroky, které udělám, je nastavení prohlížeče. A právě k nastavení prohlížeče pro mě neodmyslitelně také patří možnost, ve které si můžu zvolit, kam se mi budou stahovat soubory, které z internetu stáhnu. Ne vždy mi totiž vyhovuje defaultně nastavená složka pro stažené soubory, a to jak ve Windowsech, tak samozřejmě v macOS. Proto si dnes ukážeme, jak v Safari změnit výchozí cestu, do které se budou ukládat soubory stažené z internetu.

Jak změnit výchozí složku pro ukládání souborů ze Safari

Nejprve se přepneme do aktivního okna Safari. Poté v horní liště klikneme na tučný text Safari a z menu, které se rozevře, vybereme možnost Předvolby… Poté se v horním menu přepneme na ikonku Obecné. V dolní části okna předvoleb si můžeme všimnout položky Umístění stažených souborů. Po kliknutí na tuto možnost máme dvě možnosti:

  • Zeptat se na každou položku: před stažením souboru se nás vždy Safari zeptá, kam ji chceme uložit
  • Jiné: jednoduše si zvolíme jinou složku, do které chceme soubory ukládat

Co si z těchto dvou možnosti v tomto případě zvolíte už nechám čistě na vašich preferencích, jelikož každému vyhovuje něco jiného. Já osobně mám třeba na stolním počítači s OS Windows zvolenou možnost, kdy se mě prohlížeč vždy zeptá, kam chci každou položku uložit. Na Macu mám poté nastaveno, že se mi všechny soubory stahují do zvláštní složky na disku.

zvuk_safari_macos_fb

Dnes nejčtenější

.