Zavřít reklamu

Ačkoliv to tak za okny možná příliš nevypadá, jelikož se v posledních dnech počasí nepěkně pokazilo, dnešek byl posledním školním dnem. Školáky a studenty tak nyní čekají dva měsíce zaslouženého volna, ve kterém budou moci načerpat síly na dalších deset měsíců v lavicích. Co je ale krom prázdnin odměnit i něčím hmotným, čím by si mohly následujících několik týdnů výrazně okořenit?

Pokud patříte mezi tu sortu lidí, která si nedokáže volno představit bez “propařených” hodin ve společnosti televize a vaší oblíbené konzole či počítače, máme pro vás skutečně zajímavou nabídku. Není tomu totiž tak dávno, co do konzolových vod vyplula nejvýkonnější mašina současnosti. Ta je z dílny Microsoftu a nese název Xbox One X. Jedná se tedy o nástupce legendárního Xboxu One a výkonnějšího bratříčka Xboxu One S. Oproti “esku” je One X zhruba o 40 % výkonnější, přestože je jeho tělo výrazně menší.

Vynikající vlastností konzolí Xbox je o to, že jsou de facto multimediálním centrem pro vaší televizi. Dá se totiž přes ně dělat skutečně spoustu věcí od prohlížení internetu až po sledování filmů na DVD či BlueRay discích. Xbox One X nemá navíc problém ani se 4K, takže pokud doma máte televizi, která jej podporuje, můžete se těšit na fenomenální herní zážitek při 4K 60 fps. Každý detail tak bude dokonale ostrý a přitom plynulý. 

Lepší ovladač na trhu nenaleznete

Součástí balení je samozřejmě i klasický Xbox ovladač, který je ve světě mnohými označován za nejlepší herní ovladač, který byl kdy představen. Na první pohled může sice vypadat poměrně neohrabaně, při jeho prvním uchopení však pocítíte jeho parádní úchop a po pár hodinách hraní zjistíte, že vás z něj vůbec nebolí ruce a jeho držení je pořád stejně příjemné. Ovladač k One X má navíc speciální povrchovou úpravu, která zabraňuje nechtěnému prokluzování. Ovladač navíc disponuje Bluetooth připojením, takže je spárovatelný například i s PC.

Spárovatelnost je jedna z věcí, která se Microsoftu u jeho Xboxů skutečně podařila. Pokud totiž vlastníte počítač s Windows 10, naleznete v něm aplikaci Xbox, která právě streamování z konzole do PC umožňuje. Jediné, co je potřeba, je být připojený k internetu. Pokud pak vlastníte počítač s macOS, streamovat si do něj můžete pomocí programu OneCast, který můžu z vlastní zkušenosti doporučit. 

Zahrajete si na něm i staré pecky

Konzole jsou hráči oblíbené i z toho důvodu, že u nich máte jistotu, že každou hru bez problému rozjedete, což u Xboxu One X platí dvojnásob. Krom titulů určených přímo pro Xboxy One se však Microsoft snaží hráče potěšit i staršími kousky a na novou generaci konzolí přináší pomocí zpětné kompatibility i tituly, které bylo možné dříve hrát jen na Xboxu 360. Nedávno například dorazil na Xbox One veleoblíbený titul Mafia 2, který jste si mohli zahrát donedávna právě jen na Xboxu 360. Pokud jste tedy milovníky starších her, ale báli jste se, že je na této nové raketě nerozjedete, chmury rychle zažeňte. 

Protože je toto vysoce výkonné dělo, v jehož těle mimochodem tepe osmijádrový procesor AMD Jaguar s taktem 2,3 GHz, 12 GB RAM paměti a 1 TB HDD, novinkou na trhu, j jeho cena vcelku vysoká a pohybuje se kolem 13 tisíc korun. Díky spolupráci s Alza.cz vám však můžeme nabídnout slevový kód, díky kterému ušetříte 2 tisíce korun a Xbox One X tak zakoupíte jen za 10 990 korun. Stačí, když do políčka pro slevový kód napíšete LSAXBOXPROMO a z ceny se vám odečtou 2000 korun. Ale pozor, nabídka je omezená pouze na 15 použití kódu, poté se již bude prodávat opět za standardní cenu. Pokud tedy nad konzolí přemýšlíte, rozhodně byste moc dlouho váhat neměli. Tím spíš, když ke konzoli dostanete zdarma veleoblíbenou hru Playerunknown’s Battlegrounds.  Kompletní podmínky akce naleznete zde.

xbox-one-x-1-of-1-2

Dnes nejčtenější

.