Zavřít reklamu

Foxconn zahájil výstavbu svého nového výrobního závodu v USA, což je s ohledem na vytvoření mnoha nových pracovních míst velmi vítaná věc. Ceremoniálu u příležitosti zahájení výstavby v obrovském závodu Foxconnu se zúčastnil také americký prezident Donald Trump. Foxconn je proslulý především tím, že sestavuje jablečné telefony, nicméně v továrně ve Spojených státech amerických bude vyrábět LCD obrazovky. Přestože Apple není přímo zapojen do výrobního závodu, prezident využil svého projevu na otevíracím ceremoniálu, aby výrobce iPhonů pochválil.

Trump několikrát prozradil, že by chtěl do Spojených států amerických přivést více výroby, přičemž závod ve Wisconsinu je jeden z prvních kroků, jak toho chce Trump docílit. Očekává se, že továrna otevře až 13 tisíc pracovních míst. Trump na dnešním ceremoniálu řekl: „Jak Foxconn zjistil, neexistuje lepší místo k budování, pronájmu a růstu, než jsou Spojené státy.“

Trump miluje Apple

Jak už bylo zmíněno, Trump využil svého projevu, aby opěvoval jednu z jeho nejoblíbenějších společností. „Apple plánuje investovat do americké ekonomiky 350 miliard dolarů. Své peníze investuje ale i do životního prostředí a staví neuvěřitelný nový areál (Apple Park – pozn. red.), což je skvělé,“ chválil počítání jablečné společnosti Trump, který je z nynějšího počínání Applu nadšený.

V lednu cupertinská společnost prozradila, že plánuje přispět americké ekonomice 350 miliardami dolarů, a to v následujících pěti letech. Z peněz plánuje vybudovat další kampus pro technickou podporu a otevřít tak 20 000 nových pracovních míst.

Snad se tedy v budoucnu vztah prezidenta USA s Applem nepokazí. Je totiž jasné, že válka mezi těmito dvěma „světy“ by mohla být pro Apple velmi nepříjemná.

Dnes nejčtenější

.