Zavřít reklamu

Každý z nás se určitě alespoň jednou ocitl v situaci, kdy chtěl kamarádovi půjčit telefon, aby mu ukázal nějakou fotku. Samozřejmě jste chtěli ukázat pouze jednu fotku a nechcete, aby dotyčná osoba nebo kdokoliv jiný měl možnost vidět nějaké intimní fotografie. Přesně tuhle problematiku sice přímo v iOS vyřešit nemůžeme, tedy alespoň prozatím. Existuje ale zástup aplikací, které tohle dokážou. My se dnes na jednu takovou aplikaci podíváme a ukážeme si, jak na vašem Aple zařízení zamknout fotky a videa do privátní galerie. Do této galerie budete mít tedy přístup pouze vy, a to za pomocí PIN kódu a nebo Touch ID (samozřejmě u iPhonu X Face ID).

Uzamknutí fotek a videí pomocí aplikace PhotoVault

Aplikaci PhotoVault už nějakou dobu testuji a používám. Osobně musím říct, že se jedná o skvěle propracovanou aplikaci, která slouží k uzamknutí fotografií a videí. Aplikace je propracovaná do detailů, tudíž nabízí mnoho vymožeností a užitečných funkcí. Mezi jedno z kritérií, které jsem si stanovil, patřilo mít možnost přístupu do galerie pomocí Touch ID. Samozřejmě i tuto funkce aplikace PhotoVault poskytuje a funguje na jedničku.

[appbox appstore 417571834]

Po stažení do našeho iOS zařízení aplikaci otevřeme. Při prvotním spuštění se dočkáme krátkého průvodce/tutoriálu, jak aplikaci používat. Nejprve si samozřejmě musíte nastavit PIN kód, pomocí kterého se do aplikace a vlastně ke všem uzamčeným médiím dostanete. Poté se nás aplikace zeptá, jestli chceme vytvořit tzv. PIN Recovery. PIN Recovery funguje na takovém principu, že pokud byste nějakým nedopatřením PIN kód zapomněli, můžete si ho pomocí e-mailového účtu obnovit. V opačném případě neexistuje možnost, jak média z aplikace „vytáhnout“. Rozhodně tedy doporučuji, abyste si PIN Recovery nastavili pomocí tlačítka Setup. Po zadání e-mailu stačí krok potvrdit tlačítkem Done.

Pokud byste se do aplikace chtěli dostat také pomocí funkce Touch ID / Face ID, máte tu možnost. Stačí v aplikaci v dolním menu kliknout na Settings. Poté tapneme na možnost Passcode Settings, autorizujeme se pomocí PIN kódu a pomocí switche aktivujeme možnost Touch ID / Face ID.

Pro import fotografií do aplikace se v menu přepneme do kolonky Import. Poté si zvolíme, odkud chceme média importovat. V mém případě jsem zvolil Photo Library. V dalším kroku si zvolíme, do kterého alba chceme fotografie importovat. Poté povolíme přístup k fotografiím a vybereme si z galerie, které fotografie či videa chceme uzamknout. Jakmile se import dokončí, aplikace se vás zeptá, zda-li chcete fotografie ponechat v nativní galerii a nebo je smazat. Veškeré média, která jste si nyní naimportovali do PhotoVaultu, se nachází v záložce Albums.

V App Storu samozřejmě existuje velká kupa aplikací, které umí uzamknout vaše fotografie. Dal jsem ale na uživatelské recenze a samozřejmě uživatelské hodnocení aplikace PhotoVault a tentokrát jsem se doopravdy nespálil. Dle mého názoru tato aplikace funguje naprosto parádně a není jediný důvod, proč bych vám ji nemohl doporučit.

zamknoutgalerii-facebook

Dnes nejčtenější

.