Zavřít reklamu

Microsoft vydal novou aplikaci s názvem Microsoft News, kterou v App Storu najdete jako aktualizaci MSN News. Je tedy jasné, že se má přiblížit Apple News a Google News a více jim konkurovat. A pokud jste někdy některou podobnou aplikaci zaměřenou na zprávy používali, nic vás zde nepřekvapí. Ihned po spuštění vám je samozřejmě nabídnuto přihlášení k vašemu Microsoft účtu, povolení notifikací a polohových údajů. Poté přijde na řadu výběr vašich oblíbených témat. Vše je velmi jednoduché a intuitivní. A po prvotním nastavení už se můžete pustit do procházení zpráv.

Takto vypadá čtečka od Microsoftu: 

Ty jsou rozděleny do kategorií My News, Top Stories, UK (zde záleží na regionu, který si vyberete), World a dále podle vámi zvolených témat. Zajímavou položkou je Local, kde se vám zobrazují zprávy z vašeho okolí. Bohužel zde narážíme na problém, protože Česko ani Slovensko nejsou ve výběru zahrnuty, takže tuto část aplikace nevyužijete. Stejně tak se nedočkáme českých médií a tedy ani žádných zpráv z našich luhů a hájů. V tomto ohledu má určitě navrch aplikace Google News, která automaticky detekuje vámi oblíbená témata (přidávat je můžete samozřejmě i manuálně) a nabízí zprávy z nepřeberného množství českých zdrojů.

Takto vypadá čtečka od Googlu: 

Nicméně pokud vám angličtina není cizí a sami vyhledáváte zahraniční weby, budete s Microsoft News určitě spokojeni. Aplikace je velmi svižná, nabízí příjemný Dark Theme a úpravu velikosti textu dostupnou v každém článku a z „anglicky mluvících“ aplikací můžeme doporučit právě tuto.

Existují i lepší alternativy

Pokud však hledáte aplikaci, ve které si přečtete i české zprávy a ta od Googlu se vám z nějakého důvodu nezamlouvá, vyzkoušejte Zprávy. Ta není jednoduchá jen ve svém názvu, ale i vším, co nabízí. Po zapnutí se vám ihned zobrazí novinky, konkrétně vždy jedna přes celou stránku. Tu si buď otevřete, nebo přetažením do strany přejdete na další. Žádné menu, žádné kategorie, prostě minimalismus v té nejčistší podobě. Veškeré zprávy aplikace čerpá z ČTK, tedy České tiskové kanceláře. Někoho by mohla absence kategorií odradit, ale pokud chcete mít široký přehled a zajímá vás většina zpráv, tato aplikace je opravdu jednoduchá, přehledná a články v ní jsou kvalitní.

News-1280-1140x570

Dnes nejčtenější

.