Zavřít reklamu

Když Apple vloni v září stroze představil novou nabíjecí podložku AirPower, setkal se se slušnými ovacemi. Ty ale záhy zchladly, jelikož Apple neprozradil datum zahájení prodejů s tím, že produkt dorazí na pulty někdy v průběhu roku 2018. Mnoho lidí včetně nás však nabylo přesvědčení, že je Apple odhodlán tento produkt uvést na pulty obchodů v co možná nejrychlejším časovém úseku. Opak se ale stal pravdou. Nedočkali jsme se jej totiž ani při spuštění prodejů iMacu Pro, HomePodu, představení iPadu 6. generace či na nedávné WWDC. Kde je tedy tomuto produktu konec?

Reportérovi Marku Gurmanovi z Bloombergu se podařilo zjistit díky svým zdrojům velmi zajímavé podrobnosti o tomto produktu. Podle jeho čerstvé zprávy byl Apple odhodlán podložku vypustit již tento měsíc, ale bohužel se začal potýkat s jejím výrazným přehříváním, takže jí musel částečně přepracovat. Jako nejpravděpodobnější termín se tak nyní jeví zahájení prodejů spolu s novými iPhony v září či měsíc před ním, což potvrzují i Gurmanovy zdroje.

Velmi zajímavé je, že podložka je mnohem pokročilejší než ostatní Qi nabíječky, jelikož by měla obsahovat jakousi osekanou verzi iOS, která by měla zajišťovat veškerou komunikaci mezi nabíječkou a nabíjenými produkty. Celkově se prý jedná o velmi složitý systém různých obvodů, který nemá u nabíječek takřka obdoby. 

V tuto chvíli by měly být nabíječky AirPower testovány inženýry Applu v jejich kancelářích, díky čemuž by se měly odstranit poslední nedostatky. Pokud se testování vydaří a nabíječky se ukážou jako bezproblémové, na pultech obchodů se objeví s novými iPhony. V úvahu prý připadá i dřívější vypuštění. 

Uvidíme, jak se tedy Applu podaří testování tohoto produktu a zda s ním sklidí úspěch. Už nyní je jasné, že zajímavý určitě bude. Otázkou však je, zda si jablečná společnost nezavřela dlouhou dobou od jejího představení u mnohých uživatelů dveře a cenou, která nejspíš nebude kvůli složitosti produktu, zrovna nízká, je ještě nepřibouchne. 

airpower fb

Dnes nejčtenější

.