Zavřít reklamu

Společnost Starbucks čelila v dubnu nepříjemné události. Zaměstnanci jedné z poboček ve Philadelphii zavolali policii na dva černošské zákazníky. A důvod? Čekali na obchodního partnera, a tak si zatím nic neobjednali, ale chtěli si dojít na toaletu. To jim zaměstnanci nedovolili a oni poté byli zatčeni a vyvedeni z prodejny policií.

V tu chvíli se pochopitelně spustila vlna kritiky na celý řetězec Starbucks a probíhaly dokonce protesty přímo před pobočkou, kde k incidentu došlo. Vedení společnosti se omluvilo a uvedlo, že toto chování není v souladu s jejich hodnotami. Aby k podobným situacím už nedocházelo, rozhodl se Starbucks naplánovat školení na 29. května. To se týkalo všech 175 tisíc zaměstnanců a došlo k uzavření všech více než 8.000 poboček po celých Spojených státech.

Takto to vypadalo, když Apple nejnovější iPad 6. generace představoval: 

Série videí, která byla zaměstnancům pouštěna se týkala samozřejmě rasových témat. Videa byla přehrávána na zbrusu nových iPadech, ty byly objednány do každé prodejny právě především pro účely tohoto školení. Celkový počet objednaných tabletů je neuvěřitelných 23.000, tedy zhruba 2-3 iPady na každou pobočku. Podle informací od zaměstnanců by se mělo jednat o současnou generaci iPadů. Ty se v 32 GB verzi prodávají za 329$, celková cena se tedy vyšplhala k 7.5 milionům dolarů. Je samozřejmě velmi pravděpodobné, že Starbucks se s Applem dohodl na nižší ceně za kus, vzhledem k celkovému objemu objednávky. I pokud by ale jejich cena byla mnohem nižší, tak jeden den, kdy byly uzavřeny všechny pobočky, vyšel zcela jistě Starbucks velmi draho.

Po školení se určitě pro iPady najde jiné využití, případně budou využity k dalším školením v budoucnu. Mluvčí Starbucksu uvedla, že tablety budou nadále klíčovou součástí jejich tréninkových a výcvikových modulů.

starbucks

Dnes nejčtenější

.