Zavřít reklamu

Focení fotografií je přesně je jedna z věcí, kvůli které používáme iPhone. Fotky pro většinu z nás představují umění, koníček a dokonce v nich pomocí Live Photos můžeme uchovávat vzpomínky jako nikdy předtím. Každý z nás si chce určitý moment uložit alespoň do zařízení, jelikož naše paměť si nemůže pamatovat všechno. Kdežto paměť takového iPhonu to dokáže a vy si tak i po několika letech můžete své vzpomínky oživit.

Jedna ze služeb, která vám vaše fotografie pomáhá chránit a zálohovat, je služba Fotky v iCloudu. Tato služba udělá to, že všechny vaše fotografie ze zařízení stáhne na iCloud a zde je uchovává i v případě, že si nějakým nedopatřením zničíte vaše zařízení. Tato funkce dokáže také zmenšit kvalitu fotografií v iPhonu, abyste ušetřili místo – samozřejmě ale na iCloudu zůstanou fotografie v původní kvalitě. Tady ale nastává kámen úrazu. V poslední době jsem si všiml, že si hodně uživatelů na tuto funkci stěžuje. Nejednou jsem se setkal s komentářem typu „Nevíte někdo, proč se mi po přiblížení nezaostří fotka?“. A já to naštěstí vím, takže vám v dnešním návodu ukážu, jak se s touto problematikou poprat a ukážeme si, jak ponechat fotky v plném rozlišení jak ve vašem iOS zařízení, tak na iCloudu.

Změna kvality fotografií v zařízení

Abyste mohli provést změnu kvalitu fotografií ve vašem zařízení, musíte prvně přejít do aplikace Nastavení. Zde klikneme na naše jméno a poté se přesuneme do kolonky iCloud. Nyní chvíli vyčkáme, než se nám vše načte, a poté rozklikneme možnost Fotografie. Zde si můžete pod aktivovanou službou Fotky v iCloudu zvolit dvě možnosti:

  • Optimalizovat úložiště iPhonu – v zařízení budou uloženy fotografie s horší kvalitou a na iCloudu budou fotky v plné kvalitě
  • Stáhnout a ponechat původní – jak v iCloudu, tak ve vašem zařízení budou fotografie uloženy v plné kvalitě

Bohužel prozatím není možné, abyste měli aktivovanou možnost Optimalizovat úložiště iPhonu a zároveň si mohli zvolit, aby některé z fotografií byly na vašem zařízení uloženy v plné kvalitě. Zda-li se této možnosti dočkáme někdy v budoucnu nemůžeme určit, každopádně by to bylo určitě fajn. Hodilo by se to především tehdy, kdybychom chtěli například album z dovolené ukázat se všemi detaily v celé své kráse. Ostatní fotografie by tedy mohly být uloženy v nižší kvalitě a my bychom tak ušetřili místo v úložišti zařízení.

icloud

Dnes nejčtenější

.