Zavřít reklamu

Asi každý z nás už někdy v životě ztratil klíče a při jejich úpěnlivém hledání si říkal, jak by bylo vše mnohem snazší, kdyby bylo možné klíče prozvonit stejně jako telefon. V dnešní době plné chytrých doplňků se ale zdánlivě nemožné stává realitou a dokonalým příkladem je i Chipolo. Jedná se o vychytávku, která ve svém malém těle skrývá mnoho užitečného a umožňuje tak lokalizovat klíče a další drobnosti nejenom pomocí zvuku, ale také díky polohovým službám.

Chipolo je doplněk jen o něco málo větší než padesátikoruna, a tak se díky svým skromným rozměrům (35 x 5 mm) snadno vměstná například i do peněženky. Jeho ještě praktičtější využití je spolu s klíči, jelikož disponuje zdířkou, tudíž jej můžete snadno zavěsit na kroužek. Chipolo lze využít na lokalizování prakticky čehokoli – kromě klíčů lze doplněk schovat například do kabelky, batohu, auta nebo jej dokonce zavěsit na krk čtyřnohému miláčkovi. U poslední zmíněné možnosti se však budete muset omezit na lokalizaci jen pomocí polohových služeb.

Hned po vybalení lze Chipolo okamžitě spárovat s telefonem skrze Bluetooth. Stačí si jen stáhnout oficiální aplikaci a postupovat podle pokynů na obrazovce. Jakmile dokončíte proces párování, povolíte aplikaci přístup ke všem potřebným funkcím, můžete začít objevovat všechny funkce doplňku. V aplikaci si zobrazíte polohu Chipolo na přehledné mapě, případně rovnou přejdete na detail a necháte na zařízení rozeznít zvuk – na výběr je ze čtyř vyzvánění, která lze měnit v nastavení.

Je nutné zmínit, že Chipolo nemá vlastní GPS, ale využívá polohových služeb telefonu, se kterým je spárované. Pokud tedy například ztratíte klíče, do aplikace se uloží poslední poloha, kde zařízení ztratilo s telefonem kontakt. Po zjištění ztráty se stačí jen podívat do aplikace, zjistit přibližnou polohu klíčů a jakmile se smartphone s Chipolo spojí, necháte přehrát zvuk a doplněk snadno najdete.

Chipolo lze využít i opačně, tedy k nalezení smartphonu. Doplněk je vybaven tlačítkem, po jehož dvojitém stisknutí začne telefon vyzvánět. Aplikace dokonce sama dočasně zvýší hlasitost téměř na maximum, a to dokonce i v momentě, kdy máte na iPhonu aktivovaný tichý režim. Podobně je možné Chipolo použít jako vzdálenou spoušť fotoaparátu, kdy dvojitým stisknutím pořídíte fotografii z přední nebo zadní kamery. Snímky je ale nutné zachytit skrze funkci fotoaparátu přímo v aplikaci.

Potěší také možnost sdílení doplňku s rodinou či přáteli, čímž se zvýší pravděpodobnost nálezu v případě ztráty. Chipolo totiž nelze současně připojit k více telefonům. Naopak je ale možné k jednomu telefonu připojit až devět zařízení a přidělit jim různá označení. Podobně neurazí ani devítiměsíční výdrž baterie, která je navíc vyměnitelná.

Resumé

Ať už využijete Chipolo jakkoli, jedno je jisté – dokáže ušetřit spoustu času, nervů a někdy i peněz při hledání potřebných předmět. A v některých případech vám dokonce pomůže najít i takové věci, které byste už možná nikdy nenašli. Chipolo k naprosté dokonalosti chybí už jenom voděodolnost, jinak funguje bezproblémově a spolehlivě a pochvalu si zaslouží i minimalistická, intuitivní aplikace.

Aktuálně je produkt v zaváděcí, limitované akci, kdy je o 20 % levnější.

Chipolo FB

Dnes nejčtenější

.